× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

İngilizce Öğrenmenin Alternatif Yolları

Günümüzde ilkokul hatta anaokulundan itibaren İngilizce eğitimi verilmesine rağmen öğrenciler hala İngilizce öğrenmekte zorluk yaşıyorlar. Peki İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenmenin pratik bir yolu var mıdır? Bu yazımızda İngilizce öğrenimini nasıl kolaylaştırabileceğinize dair birkaç tüyo sunacağız.

İngilizce Öğrenmeye Kaç Yaşında Başlanmalı?

Küçük yaşlardan itibaren alınan dil eğitimi dil öğrenmenin en kolay yolu olsa da dil öğrenmenin yaşı yoktur. Hiçbir yaş İngilizce öğrenmeye başlamanız için geç değildir. Her gün basit okuma dinleme pratikleri yaparak kendinizi İngilizce öğrenme konusunda geliştirmeniz mümkün.

İngilizce Konuşmak ve Anlamak İçin Neler Yapılmalıdır?

Okullarda öğrenilen temel dil bilgisi kuralları genellikle İngilizce konuşmanız ve dinlediklerinizi anlamanız için yeterli değildir. Ancak eğlenceli birkaç yöntemle kendinizi bu konularda çok kolay geliştirebilirsiniz. Öncelikle izlediğiniz dizi ya da filmleri Türkçe altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz. Bu yöntem siz farkında olmadan belirli İngilizce kalıpları öğrenmenizi sağlayacak. Aynı zamanda İngilizce kelime telaffuzlarını da nasıl yapmanız gerektiğini size öğretecek. Bir diğer eğlenceli yöntem ise İngilizce şarkıları dinlerken onların sözlerini de bir yandan açıp takip etmeniz. Şarkı sözlerini takip etmeniz hatta eşlik etmeniz İngilizce telaffuzunuzun gelişmesine oldukça katkı sağlayacaktır.

Sosyal medyada İngilizce içerik üreten sayfaları takip etmeniz de dil öğreniminize siz farkında olmadan katkı sağlayacak bir diğer yöntemdir. Twitter, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarındaki İngilizce içerikleri takip etmek hem gündemi daha yakından takip etmenize olanak sağlar hem de günlük kullanılan yazı dili kalıplarını öğrenmenize fayda sağlar.

İngilizce öğrenmekte kullanacağınız tüm bu alternatif yollar siz farkında olmadan ve aynı zamanda eğlenerek dil öğreniminize katkı sağlar. Bu yöntemlerin dışında online oyunlar da pek çok farklı milletten insan ile İngilizce konuşarak pratik yapma imkanı sunmaktadır. Didaktik bir şekilde İngilizce öğrenimini sıkıcı bulanlar için bu alternatif İngilizce öğrenme yöntemlerinin oldukça faydalı olacağını söyleyebiliriz.

2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir