× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Bundan on yıl önce Çin’de kurulmuş olan Xiaomi şirketi, bu yılın Haziran ayında son ürününü tanıttı! XiaomiRedmi 9 model telefonun henüz Türkiye’de satışı yapılmıyor olsa bile onu tanımakta fayda var. İşte sizin için, bu telefona ait bazı özellikler…

XİAOMİ REDMİ 9 EKRAN ÖZELLİKLERİ

Telefonun IPS LCD teknolojisiyle üretilmiş olan ekranı, 6.53 inçlik bir büyüklüğe sahip. 1080 x 2340 (FHD plus) piksel ekran çözünürlüğü ise fena sayılmaz. Fakat 60 Hz. yenileme hızına sahip olan kapasitif ekranın cam türü, RedmiNote 8 Pro modelinin ekranından daha az dayanıklı… Çünkü bu modellerden biri CorningGorillaGlass 3 modelli cama sahipken diğeri CorningGorillaGlass 5 modelli bir cama sahip.

394 PPl piksel yoğunluğu bulunan ekranın alanı ise 103.77 cm2. Ayrıca telefon ekranının multitouch (çoklu dokunma), çerçevesiz tasarım ve çentikli yapı özellikleri de bulunmakta.

XİAOMİ REDMİ 9 BATARYA ÖZELLİKLERİ

XiaomiRedmi 9, 5020 mAh batarya kapasitesi ile piyasadaki birçok markanın ürününü geride bırakıyor! Özellikle Apple şirketi tarafından geliştirilmiş olan ürünlerde müzik oynatma süresi yaklaşık olarak seksen veya doksan saat arasında değişirken, XiaomiRedmi 9için bu süre tam yüz seksen beş saate kadar çıkabiliyor…

4G bağlantısı kullanarak yaklaşık 31 saat görüşme yapılabilirken, 19 saat boyunca da aralıksız olarak video oynatılabiliyor. LithiumPolymer teknolojisiyle üretilmiş olan bataryanın şarjı için ise USB Type C modelli şarj kabloları gerekiyor. Maksimum olarak 18 Watt gücünde hızlı şarj olabilen telefonun kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.

XİAOMİ REDMİ 9 TEMEL DONANIM ÖZELLİKLERİ

Telefonun 3 GB büyüklüğündeki RAM’ı, standart bir seviyeye sahip. 32 GB – 64 GB dahili depolama alanı ise birçok ürünün özelliğinden daha geride kalmakta… Ayrıca MediaTekHelio G80 model yonga seti, Redmi 8 Pro’nun, aynı markalı G90 T model yonga setinden daha iyi değil!

2.0 Ghz. oranında olan işlemci frekansı da yine Redmi 8 Pro’nun işlemci frekansının gerisinde kalıyor. Hafıza kartı desteği bulunan telefonun grafik işlemci modeli ise Mali G52 MC2. 64 bit işlemci mimarisi fena olmasa da Dual Core ARM Cortex A75 model ana işlemci yine Redmi 8 Pro’nun ana işlemci modelinden daha geride kalıyor…

Android 10 (Q) versiyonlu işletim sistemi bulunan telefonun 4.5 G desteği de bulunuyor. Fakat su ve toz dayanıklılığı özellikleri ne yazık ki yok!

XİAOMİ REDMİ 9 KAMERA ÖZELLİKLERİ

Telefonun 13 MP çözünürlüğe sahip olan kamerası, son model telefonların kameralarıyla kıyaslanacak olursa pek de yeterli olmayabilir. Ayrıca 1080 piksel full HD video kayıt özelliği de standart seviyede. Telefonun video kayıt FPS değeri ise yalnızca 30 FPS… Sırasıyla 8 MP, 5 MP ve 8MP çözünürlüğe sahip olan ikinci arka, üçüncü arka ve ön kameralar da XiaomiRedmi 9 için yeterince dikkat çekici olamamakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir