× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Her kadın pürüzsüz bir cilt için birçok yola başvurmuş, birçok ürün kullanmış ve birçok araştırma yapmıştır. Çünkü pürüzsüz bir cilt, kadınların en büyük hayallerinden bir tanesidir. Bunun için de pek çok ürüne başvurma eylemi göstermişlerdir.

Genelde kadınlar pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yanlış ürünler kullanmıştır. Mesela çoğu kadın cilt tipine tamamen ters düşen ürünleri kullanarak cilt bariyerine zarar vermiş ve bebeksi ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister iken cildine en büyük kötülüğü yapmıştır. İşte tam da bu noktada devreye bilinçli olmak ve cilt tipini çok iyi tanımak giriyor. Çünkü cilt gibi hassas bir konuda bilinçli davranılmaz ise ve cilt tipi çok iyi tanınmazsa geri dönüşü olmayan yollara girilebilir.

Cilt tipini tanımak ve bu doğrultuda cildin ihtiyaç duyduğu ürünleri kullanmak, pürüzsüz bir cilde sahip olmanın altın kuralıdır. Eğer ki cilt tipini anlama konusunda sorunlar yaşanıyor ise bir güzellik uzmanından yardım alınabilir. Tüm bunların yanı sıra yeme düzenine de büyük ölçüde dikkat edilmelidir. Şayet fazla bir şekilde abur cubur tüketimi yapılıyor ise pürüzsüz bir cilde sahip olmak sadece hayalden ibaret kalacaktır. Çünkü güzellik içten gelir. Cilde ne kadar doğru ürünler kullanılırsa kullanılsın sağlıklı ve dengeli beslenme geri plandaysa, yapılan hiçbir bakım rutini ve işlem işe yaramayacaktır.

Peki, pürüzsüz bir cilt için neler yapılmalı? İşte detaylar…

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN NELER YAPILMALI?

Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın pek çok yolu vardır. Bunların başında bol bol su tüketmek, meyve ve sebze yeme sıklığını artırmak ve en önemlisi cilt tipine uygun bir bakım rutini oluşturmak. Tabii iş bunlarla da bitmiyor. Daha da detaylandıracak olursak;

-Yeterli miktarda uyumak: Her yetişkin insanın günde en az 8 saat uyuması gerekir. Tabii ki bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kimisi 10 saatte uykusunu alır iken kimisi de 7 saatte uykusunu alır. Pürüzsüz bir cilt için yapılması gerekenlerin en başında uyku düzeni gelir. Eğer yeterince uyumazsanız muhtemelen koyu halkalar ve soluk bir cilt ile güne “merhaba” dersiniz. Bu yüzden kaliteli bir uyku düzeni oluşturmalı ve bu düzeni bozacak şeylerden mutlaka kaçınmalısınız.

-Bol bol su tüketmek: Su, cilt için mucizevî bir şeydir. Cildi sıkılaştırır, nemlendirir ve cilde daha sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bundan dolayı günde en az 8 bardak su tüketmek şarttır. Su içmeyi içerisine limon sıkarak daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

-Sabahları ufak bir cilt bakımı yapmak: Bu maddede sabahları ufak bir cilt bakımı yapmaktan bahsedilecek. Şöyle ki; sabahları kalkar kalkmaz hiçbir şekilde el telefona gitmemelidir. Çünkü telefondan yayılan mavi ışık gözlerin ve cildin en büyük ve en tehlikeli düşmanıdır. Gözlerin ve cildin kurumasına sebebiyet verir.

Sabahları kalkınca ilk iş yüzü soğuk su ile güzel bir şekilde yıkamaktır. Yıkama işlemi bir yüz temizleme jeli ile ya da yüz temizleme köpüğü ile yapılabilir. Fakat bunlar olmadan yüzü yıkamak daha sağlıklıdır. Diğer aşama yüze tonik uygulamaktır. Çünkü geceleri cilt yenilenir ve bu yenilenme esnasında dışarıya ölü deriler atılır. Tonik ile birlikte cilt bu ölü derilerden mutlaka arındırılmalıdır. Sonrasında ise cilde hyaluronic asid serumu gibi çeşitli serumlar uygulanabilir. Fakat sadece bir adet serum. Çünkü aynı anda birden fazla serum kullanımı güzellik uzmanları tarafından tasvip edilmeyen bir durumdur.

Son olarak da cilt, cilt tipine uygun güzel ve etkili bir nemlendirici ile nemlendirilmelidir.

-Güneş kremi kullanmak: Pürüzsüz bir cilt için dışarı çıkmadan en az yarım saat önce güneş kremi kullanılmalıdır. Hatta bazı uzmanlar evin içindeyken de güneş kremi kullanmanın gerekli olduğunu söylemekte. Yani yaz kış demeden güneş kremi sürmeyi eksik etmemelisiniz. Bunun sebebi yaz da olsa kış da olsa güneşin zararlı ışınlarının dünyada olmasıdır.

-Abartı makyajlardan uzak durmak: Sık ve abartı makyaj yapmak cildi yoran uygulamalardır. Cildin nefes almasını, kendini toparlamasını ve dinlenmesini önler. Bundan ötürü günlük hayatta fazla makyaj yapılmamalıdır.

-Haftada en az 1 kere maske ve peeling kullanmak: Peeling cildin ölü derilerden arınmasını sağlar. Maske ise cildin neme doymasını, aydınlık ve canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

-Stresten uzak kalmak: Stres, insanın ruhuna ve bedenine zarar veren bir virüs gibidir. Cildi erkenden yaşlandırır, cilt problemlerinin yaşanmasına sebep olur ve en önemlisi insanın kendine olan sevgisini ve saygısını yitirmesine neden olur. Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yolları arasında stresten uzak kalmak gelir. Bu da yoga ve meditasyon sayesinde aşılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir