× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Bademcik İltihabı Nasıl Geçer ? Bademcik nedir ?Sağda ve solda, boğaz bölümünde iki yanda birer adet bulunan ve mikropların vücuda yerleşmemesi için ön koruyucu olan organlardır. Bademcik neden iltihaplanır? Bademcik olarak adlandırılmalarının nedeni ise, bademe benzemelerinden kaynaklanmaktadır. Organın hastalanmasının en önemli sebebi, kişinin direncinin düşmesi ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

Bademcik İltihabının Belirtileri

Bir organ rahatsızlandığı zaman, çoğunlukla ilk sinyal, organın bulunduğu bölgede ağrı meydana gelmesidir. Bademcik iltihabı belirtileri de ilk olarak boğaz bölgesinde ağrı hissedilmesi şeklindedir. Diğer belirtiler ise şöyle sıralanabilir;

Bademcik İltihabına İyi Gelen Şeyler

Bademcik İltihabı Nasıl Geçer ?Öncelikli olarak, sık tekrarlanan bir durum söz konusu ise, kronikleşmiş bir sıkıntı varsa, mutlaka konusunda uzman bir doktordan destek alınması gerekir. Küçük çocuklarda sık görülen bu rahatsızlık, yaş ilerledikçe bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile azalır. Ancak, ileri yaşta ateş ile mücadele daha tehlikeli olduğu için ihmal edilmemesi gereken bir konudur.

Kısa süreli bir enfeksiyonel durumdan kaynaklı bademciklerinizde sorun olduğunu düşünüyorsanız, öncelikli olarak bölgenin temiz tutulması gerekir. Bu yüzden günlük diş fırçalamalarınıza özen göstermeniz gerekir. Bunun yanı sıra, tuzlu su ile yapacağınız gargara da oldukça faydalı olacaktır. Ağrıdan ve iltihaptan kaynaklı bademciklerde şişme yaşanacağı için, bölge gerilecektir. Bu yüzden sık, sık ılık sıvı tüketerek, bölgenin yumuşak ve nemli kalması sağlanır. Besin değeri yüksek, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra, ılık çorbalar da faydalı olacaktır. Bu dönemde, sigaradan, alkolden, baharatlı gıdalardan, kola ve soda gibi asitli içeceklerden uzak durmanız oldukça faydalı olacaktır.

Bademcik İltihabı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Kara Dut: Kara duttan yaptığınız şurup, ağzınızdaki ve boğazınızdaki iltihaplanmayı geçirir ve rahat edersiniz.

Ayva: Ayva da şurubu ile tedavi eden bir bitkisel çözümdür. Ayvayı suda bekleterek yaptığınız şurup, bademcik iltihabını geçirir.

Menekşe: Menekşe yapraklarından yaptığınız çay, boğaz iltihaplarına iyi gelir. Bunun yanında bronşit ve göğüs iltihapları için de oldukça faydalı bir çaydır.

Yaban mersini: Yaban mersini, boğazınızdaki rahatsızlıkları gidermeniz için idealdir.

Gül Yaprakları: Gül yapraklarından yaptığınız bitkisel çay ile gargara yaptığınızda boğazınızdaki iltihapların geçmesinde yardımcı olur.

İncir ve Süt: İncir, süt ile birlikte pişirdikten çok beklemeden sonra yenilirse boğaz iltihaplarını geçirir. Boğaz iltihabı yanında nezleye de faydası oldukça fazladır.

Melek otu: Melek otunu kaynatıp sıcak bir şekilde gargara yaptığınızda boğaz iltihaplarına iyi geldiğini göreceksiniz.

Ihlamur: Ihlamur, boğaz ağrılarına ve iltihaplanmaya iyi gelir.

Kara Kafes: Kara kafesi gargara yaptığınız takdirde boğaz iltihaplarının iyileşmesinde yol kat etmiş olursunuz.

Limon Suyu: Limon suyu da boğaz iltihaplanmasına iyi gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir