× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Google AdSense, görüntülü reklamlarla web sitenizden veya uygulama trafiğinizden para kazanmanın en popüler yollarından biridir. Ancak, nispeten basit bir kavram olmasına rağmen, başarı için bazı özellikleri anlamanız gerekir.

Bu makalede, size Google AdSense ile nasıl para kazanmaya başlayacağınızı göstermek istiyoruz. Yalnızca AdSense’e ve reklamlarınızı optimize etmeye odaklanacağımızı unutmayın. Trafik oluşturan bir web sitesi oluşturmayı tartışmayacağız.

Bu kılavuzu etkili bir şekilde kullanmak için, zaten trafik oluşturan bir web sitesine ihtiyacınız olacak veya bir tane oluşturmakla meşgul olmalısınız.

Google AdSense, yayıncıları ve reklamverenleri birbirine bağlayan bir ağdır. Yayıncılar, web sitelerini reklam ağına bağlar, böylece reklamverenlerin reklamlarını bu web sitelerinde görüntülemek için teklif vermelerine olanak tanır. Bir web sitesi ziyaretçisi bir reklamı tıklar veya görüntülerse, yayıncıya, reklamverenin reklam için verdiği teklifin belirli bir kısmı ödenir. Google aradaki farkı ücret olarak alır.

AdSense, yayıncıları ve reklamverenleri birbirine bağlayan bir reklam ağıdır. Yayıncılar, web sitelerini reklam ağına bağlar, böylece reklamverenlerin reklamlarını bu web sitelerinde görüntülemek için teklif vermelerine olanak tanır. Bir web sitesi ziyaretçisi bir reklamı tıklar veya görüntülerse, yayıncıya, reklamverenin reklam için verdiği teklifin belirli bir kısmı ödenir. Google aradaki farkı ücret olarak alır.

Google AdSense’i kullanmaya başlamak istiyorsanız, Google’dan bu videoyu izleyin:

https://youtube.com/watch?v=YSqOvgfbPhI%3Fautoplay%3D1%26feature%3Doembed
AdSense hesabını nasıl alacağınızı merak ettiğinizi biliyoruz, bu yüzden arkanızdayız.
İlk olarak, kendisine bağlı bir AdSense hesabı olmayan bir Gmail hesabı oluşturmanız gerekir. Bunu, kişisel Google hesabınıza giriş yaparak ve sayfanın üst kısmındaki menü çubuğundan “Hesabım” seçeneğine tıklayarak yapabilirsiniz.
Ardından, en az 30 sayfalık benzersiz içeriğe sahip, üç aylık ve biraz trafik oluşturan bir web siteniz olması gerekir. Web siteniz ne kadar fazla trafik oluşturursa, o kadar iyi ve kazanç potansiyeliniz o kadar yüksek olur.
Son olarak, reklam ağlarına kabul edilmek için Google’ın program politikalarına uymanız gerekir. Yayıncı yönergelerimizin güncel ve doğru olduğundan emin olmak için bunları düzenli olarak kontrol ederiz.
Bu gereksinimler sizin için zor olmayacak gibi görünüyorsa, şimdi başvurmanızı öneririz!

Onaylanmanın en iyi yolu nedir?

Onaylanmanın en hızlı yolu, kaliteli, yüksek performanslı bir web siteniz olduğundan ve sitenizin Google için optimize edildiğinden emin olmaktır. İşte bazı ipuçları:

  1. Sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun.
  2. Sitenizin güçlü bir içerik yapısına sahip olduğundan ve her sayfada bol miktarda alakalı anahtar kelime bulunduğundan emin olun.
  3. Google’ın reklamlarla ilgili yönergelerini uyguladığınızdan emin olun. Bu yönergeleri şurada bulabilirsiniz: https://support.google.com/ads/answer/2667538?hl=tr
  4. Sitenizde, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) veya Dijital Reklamcılık Birliği’nin Çevrimiçi Davranışsal Reklamcılık için Öz Düzenleme İlkeleri (SRP) gibi herhangi bir yasa veya politikayı ihlal etmediğinizden emin olun.

Böylece, web sitenizde AdSense reklamları yayınlamanız onaylandı. Harika! Şimdi başlama zamanı.

Beş farklı AdSense reklam birimi türü vardır: görüntülü, feed içi, makale içi, eşleşen içerik ve bağlantı reklamları. Bunların hepsi farklı çalışır ve farklı amaçlara sahiptir. Reklam yayınlamaya başlamadan önce, işletmeniz için doğru olanı seçebilmeniz için her bir türün nasıl çalıştığını anlamak en iyisidir.

Görüntülü reklamlar, en yaygın AdSense reklam birimi türüdür. Duyarlıdırlar ve çoğu ekran boyutuna uyarlar, böylece sitenizde veya mobil uygulamanızda herhangi bir yere yerleştirilebilirler. Görüntülü reklamların yapılandırılması da kolaydır, böylece sayfanın neresinde görüneceğini tam olarak bilirsiniz.

Feed içi reklamlar veya bir feed’e, kenar çubuğuna veya listeye uyan yerel reklamlar. Doğal olarak akarlar ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarlar.

İçeriğinizden Google AdSense ile para kazanmak istiyorsanız, feed içi reklamlar gitmenin yoludur. Bu reklamlar, mevcut içeriğin bir parçası gibi göründükleri ve hissettikleri için Google’ın algoritmalarıyla iyi çalışır. Kullanıcının favori makalelerini okuma ve tıklama akışını kesintiye uğratmazlar.

Feed içi reklamların yardımıyla, kitlenizi ilgi alanlarına ve demografik özelliklerine göre hedefleyebilirsiniz. Ayrıca, reklamınızın her tür kullanıcı için çekici bir şekilde görüntülenmesi için farklı özelleştirmeler arasından seçim yapabilirsiniz.

Feed içi reklamları kullanmanın bir başka avantajı, okuyucular arasındaki etkileşimi artırmanın yanı sıra tıklama oranlarını (TO) artırmaya yardımcı olmasıdır. Bunun nedeni, bu reklamların insanların halihazırda okuduklarına çok yakın olması ve bu da ürününüzü/hizmetinizi diğer reklam türlerinden daha iyi hatırlamalarına yardımcı olmasıdır.

Yazı içi reklamlar, Google reklamlarından para kazanmanın harika bir yoludur. Bu reklamlar, okuma deneyimini bozmadan bir makalenin içeriğine sığabilir. Bunlara “yerli” veya “sponsorlu” içerik de denir.

Eşleştirilen içerik reklamları, Google reklamlarından da para kazanmanın iyi bir yoludur. Bu reklamlar, kullanıcılara web sitenizin içeriğini önerir; bu, sayfa görüntüleme sayısını, kullanıcının sayfada geçirdiği süreyi ve reklamlarınızı tıklama potansiyellerini artırmaya yardımcı olur.

Bağlantı reklamları, metninizde bağlantı olarak görünen reklamlardır, böylece üzerine tıkladığınızda sizi başka bir siteye filmciürür. Bağlantı reklamları duyarlı veya sabit boyutlu olabilir ve arama motoru görünürlüğünün yüksek olduğu web sitelerinde görünebilir.
Bağlantı reklamları, çok fazla içeriğe ve diğer ürün veya hizmetlere çok sayıda bağlantıya sahip sayfalar için mükemmeldir.
Reklam birimleri, belirli bir web sayfasındaki veya mobil uygulamadaki reklamlarınızı görüntülediğiniz reklam alanını ifade eder. Bunu yapmak için önce bir reklam birimi oluşturmanız ve ardından kodu, o reklamın web sitenizde görüntülenmesini istediğiniz yere eklemeniz gerekir.

İlk reklam biriminizi oluşturmak nispeten kolaydır ve görüntülü reklamlarla başlamanızı öneririz. Web sitenize reklam birimleri eklemenin birçok yolu vardır. Kullandığınız web sitesi platformuna bağlı olarak, reklam birimlerinizi eklemek için web sitesi kodunu düzenlemeniz gerekebilir. Bazı platformlarda, reklamları destekleyen ve reklam birimi kodunuzu eklemeyi çok daha kolay hale getiren yerleşik işlevler bulunur.
WordPress gibi platformlarda, reklamlarınızı görüntülemek için çeşitli eklentilerden, web sitesi widget’larından ve temalar aracılığıyla site genelindeki ayarlardan yararlanabilirsiniz. Reklam kodunu uygulamanın çeşitli yolları hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz: https://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=322967

Öylece dalıp reklam yayınlamaya başlayamazsınız. Sitenizi başarıya hazırlamanız gerekir ve ilk adım, iş için doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olmaktır. Google Reklam Yöneticisi, tüm web sitelerinizde reklam oluşturmayı, yönetmeyi ve optimize etmeyi kolaylaştıran, kullanımı kolay bir araçtır. Değişiklikleri kullanıma sunarken çok önemli olan performansı izlemek için de kullanabilirsiniz.

Hesabınızı oluşturduktan ve reklam ayarlama yönergelerimizi uyguladıktan sonra, artık hazırsınız! Unutmayın: İşleri ağırdan almazsanız ve her seferinde bir şey yaparsanız, başarılı bir deneyim yerine kötü bir deneyim yaşayabilirsiniz.

AdSense’i bir süredir kullanıyorsanız, muhtemelen bunun web sitenizden ekstra para kazanmanın kolay bir yolu olduğunu biliyorsunuzdur. Ama ya işleri bir adım öteye taşımak istersen? Ya reklamlarınız ve nasıl görüntülendiği üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız?

Pekala, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacak birçok araç var. İşte göz önünde bulundurmanız gereken iki güçlü teknik:

Otomatik reklamlar – AdSense otomatik reklamları, reklam gelirinizi optimize etmenin kolay bir yoludur ve Google’ın sizin için tüm ağır işleri yapmasına izin verir. Google, otomatik reklamlarla, reklam birimlerini web sitenize otomatik olarak eklemek ve önceden var olan reklam birimlerini geçersiz kılmadan bunları optimize etmek için makine öğrenimini kullanır. Otomatik reklamlarla kullanmak istediğiniz reklam türünü de seçebilirsiniz. Bunları burada nasıl uygulayacağınıza dair bir kılavuz yazdık.

Adsense Gelir Optimizasyonu (ART) – ART, AdSense gelirinizi optimize etmek için başka bir harika tekniktir. Farklı pazarlardaki (Sydney ve San Francisco gibi) reklamverenlerin kendi pazarlarıyla ilgili anahtar kelimelere teklif vermelerine ve sırayla diğer pazarlardaki rakiplere karşı kazanmalarına olanak tanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir