Haberler:

Forum

Doğru Saç Modeli Nasıl Seçilir? (Okunma sayısı 2018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sacred

* 07 Kasım 2017, 16:47:31

Kafanızda saç kestirme varsa mutlaka size yakışan modeli bulmalısınız. Önceliğiniz size uygun saç modelini bulmanız olmalıdır. Ancak modeli bulurken sizin yüz hatlarınıza uygun mu değil mi onu bilmeniz gerekmektedir.
Aksi takdir de en mükemmel bir saç modeli bile yüz hatlarınıza uygun değilse hiç bir anlam ifade etmez. Saç kesilirken yüz hattınız nasıl onu bulmanız gerekir.
Saç Kesimde Yüz Hatları


  • Yuvarlak yüz tipi
  • Kare yüz tipi
  • Oval yüz tipi
  • Uzun yüz tipi
  • Kalp yüz tipi

Saç Kesimde Yüz Hatları


Eğer yukarıda ki sıralamadan hangi yüz tipi olduğunuzu biliyorsanız saç kesim modelinizi daha çabuk bulabilirsiniz. En yakışan modelleri de yaptırabilirsiniz. Bu yüz tiplerine uygun saç modelleri hakkında bilginiz yoksa bulunduğunuz kuaför ya da güzellik uzmanlarından yardım alabilirsiniz. Onların size uygun saç kesimi ve modeli bulacaklarını bilmelisiniz.
Yuvarlak Yüz Tipine Uygun Saç Modeli:
Yuvarlak yüz tipine sahip bayanlar çok şanlı bayanlardır çünkü bütün modeller yüz hatlarına yakışmaktadır. Genel olarak katlı modeller tercih edilmelidir.

Yuvarlak Yüz Tipine Uygun Saç Modeli


Kare Yüz Tipine Uygun Saç Modeli:

Genel olarak elmacık kemiğinin ön planda olması nedeniyle yüzü çevreleyen katlar olmalı. Ve en önemlisi yüz hatlarını yumuşak göstermek için tek tarafa ayırmak uygun olacaktır.


Kare Yüz Tipine Uygun Saç Modeli


Oval Yüz Tipine Uygun Saç Modeli:

Oval saç modeline yuvarlak saç modeli gibi bütün modelleri kaldırılacak yüz hattı vardır. Bu nedenle bütün modelleri deneyebilir.
Oval Yüz Tipine Uygun Saç Modeli


Uzun Yüz Tipine Uygun Saç Modeli:

Daha dalgalı ve dolgun saç modellerini tercih etmeli. Düz saç modellerin tercih etmemelidir. Yüzünün daha geniş görünmesini istiyorsa çene hizasında kesimleri tercih etmelidir.

Uzun Yüz Tipine Uygun Saç


Kalp Yüz Tipine Uygun Saç Modeli
Genel olarak kısa hatta çok kısa modelleri tercih etmemelidir. Katlı modelleri tercih ederken yana yatmış kahkül kullanılması uygun olacaktır.


Kaynak;


https://sacportali.com/dogru-sac-modeli-nasil-secilir/
Kayıtlı