× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

İnternet sitesi açarak para kazanmak hiç de hızlı, hiç de kolay bir yol değildir. Fakat nispeten risksiz ve temiz bir yoldur. Bir de tutturursanız iyi bir ek geliriniz olabilir. Adsense’in şöyle bir güzelliği var. Tahsilat  problemi yok. Normalde piyasaya iş yaptığınızda verdiğiniz hizmetin ücretini tahsil edebilmek için canınız çıkar. Defalarca üstelemeniz gerekir. Adsense son ay ne kazandıysanız    21’inde hop diye banka hesabınıza yatırır. Yani gelen 100 lira bile piyasadan zor bela kazandığınız ve tahsil ettiğiniz 1000 TL’den çok daha tatlı gelir.

Haber siteleri çok dinamiktir. Haberi hızlıca girip öne çıkarıp yaymazsanız başarılı olamazsınız. Eğer bir haber içerik üreticisiyseniz bilgisayar başında nöbette bekleyip neredeyse 24 saat bu işle uğraşmanız gerekir. Fakat blog sitelerin dinamiği daha farklıdır.Blog içeriği üretirken hızlı olmak zorunda değilsiniz.Sadece istikrarlı içerik girmeli ve güncel bilgiler sunmalısınız.Haber sitelerindeki gibi günde 4-5 içerik girmenize de gerek yok.Blog sitelerde dikkat etmeniz gereken para kazandıracak konularda içerik üretmektir.İşte bu yazımda adım adım işinize yarayacak konulardan bahsedeceğim.

Blog web site için hangi altyapı seçilmeli?

İsterseniz bir web tasarım firmasına da özel bir blog yazılımı – tasarımı yaptırabilirsiniz. Eğer işinin ehli bir şirketse bloğunuz hazır altyapılardan çok daha iyi bir SEO performansına sahip olacaktır. Elbette bu hazır yapı kullanmaktan ve geliştirmekten çok daha maliyetli bir iştir.Geliştirme maliyeti de yüksektir.Bütçeniz iyiyse kesinlikle bu yolu öneririm fakat bütçeniz kısıtlıysa ücretsiz, dünya çapında kabul görmüş, kurulumu – kullanımı kolay,ücretsiz eklentiler ile yine kolayca geliştirilebilen bir altyapı tavsiye ederim.

Ne tür bir alan adı seçilmeli?

Bu noktada karşımıza iki farklı yol çıkıyor. Bunlardan biri niche alan adı diğeri ise genel alan adıdır. Niche alan adı içerik üreteceğiniz konunun başlıca anahtar kelimesini içeren alan adıdır. Bunlardan biri niche alan adı diğeri ise genel alan adıdır. Mesela sadece deri montlar üzerine içerik üretecekseniz içinde “deri mont” anahtar kelimesi geçen bir alan adı tavsiye ederim. Böyle bir sitede sadece deri montlar ile ilgili içerik üretmelisiniz. Niche siteler, aynı konuda içerik sundukları için SEO, reklam tıklanması ve reklam görüntülenmesi açılarından çok iyi performans gösterirler. Bu sayede sitenizin reklamı müşterilerinize daha hızlı iletilebiliyor. Örneğin dekorasyon ürünleri, otomobil ürünleri, kişisel bakım ürünleri gibi karışık konularda içerik üreten bir sitede genel liste sayfalarında pek çok farklı konuda reklam çıkar. Detay sayfalarında ise her zaman o konuya uygun içerik çıkmayabilir. Dolayısıyla niche ve genel içerik sahibi iki siteyi ele alır ve trafik, sitede kalma gibi tüm metriklerinin eşit olduğunu var sayarsak,niche sitede yayınlanan deri mont makalesinin kazancı genel içerikler yayınlayan diğer siteye göre daha yüksek olur.Niche alan adı içeren sitenin dezavantajları ise şunlardır;

Dar bir konu ile ilgili sürekli yeni içerik üretmek zordur. Dolayısıyla bir noktada tıkanır yani sürdürülebilir değildir. Diğer bir dezavantaj da Trafik sadece belli bir konudan geldiği için düşük olur.

Genel alan adı ile ise adı üzerinde genel bir anahtar kelime içerir. Bu tip sitelerde dolaşım trafiği daha fazla olur. Örneğin deri mont konusunu okuyan bir ziyaretçi, ilgili konular alanında bu yıl deri montların yerine şişme montların moda olduğu hakkında bir içerik görürse sonrasında buna geçiş yapar ve yeni konuyu okumaya başlar. Sonrasında başka bir konu, diğer bir konu derken epey farklı sayfa gezer.Fakat tıklama ve görüntülenme ücreti daha düşük olur.Eğer bu işi ilk kez yapacaksanız içerik üretme kolaylığı nedeniyle genel alana adını tercih etmenizi öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir