× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

AOL MEB Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 Üçüncü Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 11 Nisan 2022 İle 29 Nisan 2022 Tarihleri arasında Alınacak. Açık Lise İş Takvimine Sayfanın Altından Ulaşılabilir.

Açık Öğretim Lisesi İle İlgili Bilgilerinize Ulaşmak Ve Merak Ettiğiniz mevzuları Öğrenmek İçin 444 06 32’yi 7/24 Saat Arayabilirsiniz.
Açık Lise Mezun Olma Şartları İçin Tıklayın.

-17 Yaşını Bitirip 18 Yaşından Gün Alan (30 Haziran 2005 Ve Öncesi Doğumlu Olup), Öğrencilik Durumu: Silik, Donuk Ve etken Öğrencilerimiz İçin-
29 Nisan 2022 zamanı Mesai Bitimine Kadar Yapılacaktır.

Öğrencilerimizin Açık Öğretim Lisesi bilgi Yönetim Sistemine girerek adres detayları sekmesi altında bulunan adres ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi informasyon Yönetim Sisteminde “Öğrenci Durumu: İNCELEMEYE ALINMIŞ ÖĞRENCİ” olan öğrencilerimizin kayıt yenileme ücreti yatırmaları sistem tarafınca izin verilmemiştir. Bu durumdaki öğrencilerimiz kayıt yenileme tarihleri içinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak İNCELEME DURUMLARININ kaldırılmasını talep etmeleri gerekmektedir.

Sponsorlu

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrenci taleplerini açık lise e-posta adresine gönderecektir.
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından talepler incelenerek, talebi uygun görülen öğrencilerin inceleme durumları kaldırılacaktır.
İnceleme durumları kaldırılan öğrenciler kayıt yenileme ücretini yatırarak kayıtlarını yenileyebilecektir.

Açık Lise Kayıt Yenileme İşlemleri

müracaat Tarihleri
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı III. Dönem Kayıt Yenileme başvuru Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022

Kayıt Yenileme İşlemini Kimler yapmış olduracak?
01 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dehemmiyet imtihanlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerimizden, imtihanın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yapmış oldurabilecektir.
Öğrencilik durumu silik, donuk yada aktif olan öğrencilerimizden 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yapmış olduracaktır.
Kayıt yenileme işlemini yapmış oldurmayanlar III. Dehemmiyet sınavına katılamaz.

Müracaat Yeri
İl ve İlçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleri

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya etken ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme imtihan ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafınca otomatikman yapılacaktır. Sadece kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı biçimde bir iş günü geçtikten sonrasında halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yapmış oldurması gerekmektedir.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için duyuru edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonrasında Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “etken” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Imtihan ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “etken” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri içinde imtihanına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi sistemine giriş şifresini unutan öğrencilerimiz yeni şifrelerini halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden veya 444 06 32 nolu milli Eğitim Bakanlığı iletişim Merkezi (MEBİM) telefonundan alabilirler.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında Kayıt Yenileme yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç);
Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Cidde, Riyad), Kuveyt, Katar, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yapmış oldurabilir.

İletişim: http://[email protected]/

Dikkat: Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işleminiz yapılarak öğrencilik durumunuzu sistem üzerinde “etken” hale geldikten sonrasında mesajşim bilgilerinizi (Telefon, adres) ve sınava girmek istediğiniz il/ilçe merkezini kesinlikle güncelleyiniz. Kayıt yenileme ücretini yatırdıktan en geç bir iş günü sonrasında öğrencilik durumunuz kayıt yenilediğiniz dönem için etken olmamış ise / kayıt yenileme işleminiz yapılmamış ise kayıt yenile işleminizi yapmış oldurmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ediniz.

Dikkat: 2018-2019 eğitim öğretim yılı I. Dönemi itibarıyla tüm öğrencilerimiz Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın son olarak onayladığı haftalık ders programına doğal olarak olmuştur. Örgün ortaöğretim kurumlarında olduğu benzer biçimde Açık Öğretim Lisesinde de “Alan” uygulaması kademeli olarak kaldırılmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı II. Döneminden itibaren tüm öğrencilerimiz Alan Yok (Alansız) olarak eğitimlerine devam etmektedir.

Kayıt Yenileme sınav Ücreti

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yapmış olduracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir.

50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak.
Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sistemi tarafından otomatikman yapılmaktadır. Sadece kayıt yenileme işlemini halk eğitimi merkezi müdürlüğüne yapmış olduran öğrencilerimizden halk eğitimi merkezi müdürlüğünce makbuz karşılığında veya banka hesap numarasına yatırtarak 5 TL kayıt yenileme imtihan ücreti alacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir kez sınav ücreti ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme sınav Ücreti makbuzunu kesinlikle saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Öğrenci, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek veya ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü rotatif sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)
Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için imtihan ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan kararlı olunuz.

Kayıt Yenileme imtihan Bedelini nasıl Yatırılacak?
Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili imtihanın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.
1- Kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme imtihan ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.
2- https://odeme.Meb.Gov.Tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.
3- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme imtihan ücretini yatırabilirsiniz.
Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait ve doğru olması zorunludur.

Dikkat: Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. Kimlik Numarası olmayanların kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilmeleri için il göç idaresi müdürlüğü tarafınca verilen yabancı kimlik numarasını almaları gerekmektedir.

Dikkat: T.C. Kimlik numarası almak zorunda olmayan kişilerin sınav ücretini ödeyebilmek için, kayıt yapmış olduracakları okul/cezaevi öğretmeni vesilesiyle Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne, [email protected] mail adresi ile ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından imtihan bedellerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir.

Kimlerden Kayıt Yenileme sınav Bedeli Alınmaz?
A ) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
b ) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne yada babası olduğunu,
c ) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,
ç ) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından üzerine tedbir konulduğunu,
d ) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile Açık Öğretim Okullarına kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu,
e ) 8/3/2012 tarihindeki ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bulunduğunu,
f ) toplumsal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,
g ) sağlık Kurulu raporu ile minimum % 40 engelli bulunduğunu,
ğ ) Tutuklu veya hükümlü olduğunu,
belgelendirmek şartıyla kayıt yenileme bedeli alınmayacaktır.
Söz mevzusu belgelerin fotokopisi alınarak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak sisteme tarandıktan sonrasında öğrenci dosyasına konulacaktır.
2019 yılında çıkan ‘Çocuklar İçin Özel ihtiyaç Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik’e bakılırsa hazırlanan Çocuklar İçin Özel gereksinim Raporunda (ÇÖZGER) hastanın yüzde olarak engel durumu belirtilmemektedir. Söz konusu raporu getiren öğrencinin yüzde olarak engel durumu aşağıdaki tabloda açıklandıği oranlarda değerlendirilerek ücret muafiyeti varsa yapılacaktır.

Öğrencinin Yapacağı İş ve İşlemler

a) Öğrenciler kayıt yenileme işlemi esnasında, fotoğrafları sistemde kayıtlı değilse yahut mevcud fotoğrafı biyometrik değil ise biyometrik fotoğraflarının sisteme aktarılmasını sağlamak zorundadır.
B) 2003 yılından önce Açık Öğretim Lisesine kayıt olmuş ve bu tarihten sonrasında hiç kayıt yenileme işlemi yaptırmamış öğrencilerimizin T.C. Kimlik numarası, Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sistemine kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimizin yatırdıkları ücret sistem tarafınca görülmeyeceği için öncelikle T.C. Kimlik numaralarının, Açık Öğretim Lisesi bilgi Yönetim Sistemine kaydedilmesini sağlamaları gerekmektedir. Bunun için bağlantı bürosuna başvurmalı veya durumlarını özetleyen bir dilekçeye (arzuçeye öğrenci numarası ve T.C. Kimlik numarası yazılması kaydıyla), nüfus cüzdanı fotokopisini de ilave ederek, [email protected] adresine e-posta yöntemiyle göndermeleri gerekmektedir.

C) Ders seçme işlemi en geç kayıt yenileme tarihinin son günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır. Ders seçme işlemi sistemde ,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer edinen “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır. Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web sitemizde yer verilmiştir.

D) Süresi içinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafınca yapılır. Sadece öğrenci tarafından bir ders dahi seçbilimselş ise öğrenci bir tek seçtiği derslerden sınava katılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
E) imtihan giriş yerini değişiklik yapma veya adres bilgilerinde güncelleme işlemleri en geç kayıt yenileme tarihinin son günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır.

F) Açık Öğretim Lisesi, sınav giriş yeri ve imtihan sonuç bilgilerini resmî internet sayfası aracılığı ile duyurmaktadır. Öğrenciler imtihan giriş yeri ve imtihan sonuç bilgilerini http://aol.Meb.Gov.Tr/adresinde yer alan “sisteme giriş” öğrenci butonundan öğrenci numarası ve şifresini kullanarak öğrenir. Bu bilgiler posta aracılığı ile gönderilmez.

G) Ders seçimi meydana getiren öğrenci sistem üzerinden seçmiş olduğu derslerin listesi ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat ederek kitaplarını alacaktır.

H) Öğrencilerimiz, SINAV GİRİŞ BELGELERİNİ sınav giriş bölgeleri açıklandıktan sonra sisteme giriş yaparak “Öğrenci Genel Bilgiler” menüsü altında bulunan “imtihan Giriş detayları” seçeneğinden görerek çıktısını alacaklardır.

Öğrencilerin sınava girerken SINAV GİRİŞ BELGELERİ ile birlikte fotoğraflı nüfus cüzdanı, yeterlik ya da pasaport belgelerinden birini yanında bulundurmaları gerekmektedir.

Açık Öğretim Meslek Liselerinden Açık Öğretim Lisesine Geçiş;
Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. Ve II. Dehemmiyet ilk kayıt ve I. II. Ve III. Dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir. Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine yada Açık İmam Hatip Lisesine geçişler ise yalnız I. Dehemmiyet yeni kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.

İstenecek belgeler,
Geçiş yapmak istediğine dair dilekçe. (18 yaşından küçükler için veli tarafından imzalanacak)
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden veya Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapacak öğrencilerin e-okul sisteminde detayları yok yada ilk kayıt evrakları kayıtlı olduğu okulunun informasyon yönetim sistemine taralı değil ise ilk kayıt evraklarını kayıtlı olduğu okulun informasyon yönetim sistemine taranmadan Açık Öğretim Lisesine geçiş işlemi yapılmayacaktır.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları
Öğrenim gördüğü toplam devrin; Yapılacak olan sınavın ilk günü saygınlıkıyla, on yedi yaşını bitirmeyen öğrenciler için en az 8, on yedi yaşını bitiren öğrenciler için ise minimum 5 olması,
Toplam kazanılan kredinin minimum 170 yada üzeri olması,
Ortak derslerin tüm bunlarnı başarması yada muaf olması, Dil ve ifade/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması sebebiyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dehemmiyet sınava girmiş olması gerekmektedir.

Askerlik Ertelemesi;
Öğrencilerimizin Askerlik erteleme iş ve işlemleri 30813 sayılı ve 26 Haziran 2019 tarihinde Resmi Gazetede piyasaya sürülen 25/06/2019 tarihli ve 7179 nolu Askerlik Kanunu’na bakılırsa yapılmaktadır. Askerlik çağındaki öğrencilerimiz halk eğitimi merkezi müdürlüğünden alacakları onaylı “Ek-C 2” formuyla askerlik şubelerine erteleme (erteleme) başvurusunda bulunabilirler.

Dikkat: Öğrencilik durumu “aktif”, “Donuk” ve “Silik” konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü ve askerliğin ertelemesi Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

Sınavlar

sınav Merkezinin Belirlenmesi
sınav bölgesi ile adres detayları farklı olup adres bilgilerini değiştiren öğrenci sınav merkezini değiştirmiş olmaz. Bu yüzden öğrencinin mutlaka imtihan merkezini kontrol ederek sınava girmek istediği merkezi seçmesi ve doğruluğundan kararlı olması gerekmektedir.

Sistemde, imtihan giriş yerini değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, “bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğini,
Adres bilgilerini güncellemek yada değişiklik yapmak isteyenler “data Düzenleme” menüsü altındaki “Adres bilgileri” seçeneğini kullanabilir.
Adres bilgilerinizi değiştirmeniz sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle imtihan merkezinizi ne olursa olsun sistemde “sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğinden denetim ediniz ve değişmesi gerekiyorsa değiştiriniz.
Mezun olan öğrencilerimiz diplomaları adres ilindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden teslim alacaklardır. Bundan dolayı adres bilgilerinizi güncellerken bu durumu dikkate almanız yararınıza olacaktır.

Imtihan Giriş Belgesinin alınmasıSınava Giriş Belgesi “http://aol.Meb.Gov.Tr/” resmî web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak imtihan Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.
Imtihan Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sınav öncesinde fotoğrafının sisteme bağlantı büroları tarafından eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.
Öğrencilerin adreslerine herhangi bir imtihan evrakı gönderilmemektedir.
Öğrencilerin sınav Giriş Belgesindeki bilgilerini dikkatlice okumaları gerekmektedir.
Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini ihmal etmeyinız.
Imtihan gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler
Geçerli fotoğraflı Kimlik Belgesi, geçişlik veya ehliyet belgelerinden biri.
Sistem üzerinden alınan Sınava Giriş Belgesi.
Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insulin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz bildirişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, depolama kayıt ve veri alıntılama cihazları, databank sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, not vb. Dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. Enstrumanlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile tabanca ve tabanca yerine geçebilecek nesneler bulunan öğrenciler sınav binasına alınmaz.

Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistemle meydana getirilen sınavları Ölçme, Değerlendirme ve imtihan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca organize edilmektedir. Merkezi sistemle meydana getirilen sınavların öğrenci mazeretine dayalı olarak telafi imtihanı yapılmamaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için Ölçme, Değerlendirme ve sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu duyurular doğrultusunda ilçe ulusal eğitim müdürlüğüne mazeretlerini belgelendiren evraklar ile müracaat ederek mazeretin kabul edilmesi durumunda yedek solon, evde veya hastanede vb. Verilen imtihan hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Sınavların Değerlendirilmesi
Sınavlar yapılmış olduktan sonrasında cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında bununla beraber “Kopya çözümleme Tekniği” kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yapmış oldurıma maruz kalmamanız için yanıt kâğıdınızı hiç kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.
Yanıt kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler Telefon Numaraları
444 06 32
444 06 32
Mesleki Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler Telefon Numarası
444 06 32
Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi
444 06 32
Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası
0 312 213 01 75
Meslekî Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası
0 312 213 01 76
Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Faks Numarası
0 312 213 01 76

Kayıt Yenileme Kılavuzu İçin Tıklayın.

Açık Lise 18 Yaş Ve Üzeri Öğrencilerin Mezuniyet Şartları
Öğrenim Gördüğü Toplam dönemin en az 5 veya Üzeri Olması
Toplam Kazanılan Kredinin minimum 170 veya Üzeri Olması
Ortak / mecburi Derslerin tüm bunlarnı Başarması yada Muaf Olması
(Dil Ve anlatım / Türk Dili Ve Edebiyatı Dersinden Muafiyet Olmaması nedeniyle kesinlikle Başarımlısı)
Açık Öğretim Lisesinde en az 1 Dönem Sınava Girmiş Olması Gereklidir.

Açık Lise sınav Takvimi

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İŞ TAKVİMİ

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi – II. Dönem sınavı 2021-2022 AÖO – AÖL- AÖIHL – MAÖL / 2
1 Mart -10 Mart 2022
(Online Çevrim İçi.)

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi – III. Dönem imtihanı 2021-2022 AÖO – AÖL- AÖIHL-MAÖL/ 3
Temmuz 2022
(e-imtihan olarak uygulanacaktır.)
Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem imtihanı 2022-2023 AÖO- AÖL- AÖIHL- MAÖL/ 1 Aralık 2022
(e-sınav olarak uygulanacaktır.)
Online sınav iyi mi Yapılacak Detaylar İçin Tıklayın.

Açık Lise İlk Kayıt İşlemleri

başvuru Tarihleri
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri içinde,
Mazerete Bağlı İlk Kayıt başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri içinde yapılacaktır.

Müracaat Yeri
İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

• Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. Kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Imtihan ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için lüzumlu evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

• Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri noksan evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve noksan belgeyle işlem yapmayacak.

• eksik belge ve bilgiyle ilk kayıt alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrencinin ilk kayıt evrakındaki noksan belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür. Yeni kayıt süresince eksik evrakları tamamlamayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, noksan evrak veya noksan informasyon ile almış olduğu öğrencinin ön kaydını ilk kayıt işlemlerinin bitiminden sonra silecektir.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında İlk Kayıt yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç);
Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından ilk kayıt işlemlerini yapmış oldurabilir.

Suudi Arabistan’da (Medine, Cidde, Riyad) ilk kayıt yapmış oldurmak isteyenler Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı wep adresini takip etmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı ile ilgili detaylı bilgiye http://aokyurtdisi.Meb.Gov.Tr/ adresinden ulaşılabilir.

İlk Kayıt imtihan Ücreti
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yapmış olduran öğrenci, sınava girmek istediği her dehemmiyet için “imtihan ücretini” ödemek zorundadır.
2021 senesinde, bir dehemmiyet için ilk kayıt imtihan ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 10 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatırılacak veya alıntı karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya şubelerine giderek yahut ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü döner sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt için yatırılan sınav ücreti, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru T.C. Kimlik numarasına ve hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

İlk Kayıt imtihan Ücretini Aşağıdaki Şekillerde Yatırabilirsiniz:
Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili imtihanın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.Meb.Gov.Tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt imtihan ücretini yatırabilirsiniz.
2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının web bankacılığını kullanarak ilk kayıt imtihan ücretini yatırabilirsiniz.
3- İlk kayıt imtihan ücreti anlaşmalı bankaların ATM’lerinde de yatırılabilmektedir. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt imtihan ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının adaya ilişik ve doğru olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi Kayıt İşlemleri

• Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yapmış olduracak olan öğrencilerden 18 yaşını doldurmamış olanların velileriyle beraber, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
• Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?
A) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,
b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,
c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,
ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan yada mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık yada 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,
d) Yurt haricinde öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri veya yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan denklik belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

Açık Öğretim Lisesine ortaokul/ilköğretim mezunları ile lise dengi okullardan ayrılan öğrencilerin kayıtları alınmaktadır. Bu yüzden;

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü mevzuatında meydana getirilen değişiklikle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9. Sınıflardan adım atmak üzere kademeli olarak uygulamaya konulan haftalık ders çizelgesine nazaran lise dengi mezuniyet belgesi vermeye başlamıştır.

Bundan dolayı;

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ve hemen sonra Mesleki Eğitim Merkezinin 9. Sınıfına ilk kaydını icra eden öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin ilk kayıtları Mesleki Eğitim Merkezinin e-okul sistemine dahil olmaması nedeni e-okul sistemi üzerinden nakil gelen tasdiknameli, ara derslik öğrencisi olarak yapılamamaktır. Bu durumda olan öğrencilerin e-okul sisteminde bulunan son öğrenim bilgilerine göre ortaokul/ilköğretim mezunu yada lise ara derslik öğrencisi olarak ilk kaydı alınacaktır. Mesleki Eğitim Merkezinin vermiş olduğu öğrenim belgesine göre gerekli ders denklikleri kayıt işleminden sonra yapılacaktır.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılından önce, Mesleki Eğitim Merkezlerine (Çıraklık Eğitim Merkezlerine) ilk kaydını yapmış oldurmış olanlardan ara sınıflarından ayrılan veya bu okuldan mezun olanlar ortaokul/ilköğretim okulu mezunu iseler Açık Öğretim Lisesine ortaokul/ilköğretim mezunu olduğunu gösteren belge ile müracaat edip ortaokul/ilköğretim mezunu olarak kayıtları alınacaktır. Söz mevzusu öğrencilerden daha önce lise dengi bir okuldan ayrılanlar ise ara derslik tasdiknameli öğrenci olarak kaydı alınacaktır.

Özel Eğitim Meslek Okulunda genel ilköğretim programlarını tamamlayan hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ve hafifçe düzeyde otizmi olan öğrenciler ile görme veya işitme yetersizliği olan öğrenciler eğitimlerini sürdürebilmektedirler. Söz konusu okuldan mezun olan öğrenciler genel ilköğretim programını bitirdikları için lise ve dengi okullara devam etme hakları bulunmaktadır. Bu yüzden belirtilen öğrencilerin kayıtları ortaokul/ilköğretim mezunu olarak alınacaktır.

Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe, özel eğitim uygulama okulu II. Kademede yada bu okulun programını tatbik eden özel eğitim sınıfında eğitimini tamamlayan öğrenciler ile ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumdaki orta yada ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ile orta yada ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler eğitimlerini sürdürmektedirler. Söz konusu okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler özel eğitim programını uygulayan okulu tamamladıkları için genel yada mesleki ortaöğretim programlarına devam etme hakları bulunmamaktadır. Bu yüzden söz konusu öğrenciler Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıramazlar. Ancak bu öğrencilerden ortaokul/ilköğretim okulu mezunu olduğunu belgelendirenlerin kayıtları ortaokul/ilköğretim mezunu olarak yapılacaktır.

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. Ve II. Dehemmiyet ilk kayıt ve I. II. Ve III. Dehemmiyet kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir.

Açık Öğretim Lisesinden, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçişler ise bir tek I. Dehemmiyet ilk kayıt tarihleri içinde yapılmaktadır.

İlk Kayıt İçin lüzumlu Evraklar;

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden
İlköğretimi tamamlayanlar, ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;
• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair istekçe,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafınca imzalanacaktır.)

Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Ortaokulu, Mesleki Açık Öğretim lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip lisesinden mezun olan öğrencilerden, sistem üzerinde söz konusu okuldan mezun olduğu görülenlerin kayıtları alınırken herhangi bir mezuniyet belgesi istenmeyecektir ancak mezuniyet belgesiyle müracaat eden öğrencilerin belgeleri alınarak sisteme tarandıktan sonrasında dosyasına konulacaktır.

Öğrenciler, ilk kayıt işleminde örgün eğitimde geçtiği/okuduğu sınıflardaki derslere ilişik notlarında eksiklikleri ayrıldıkları okullardan alacakları belgelerle tamamlamakla yükümlüdür. Bu belgelerdeki notların sisteme girişinden tamamen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü mesuldür. (Örneğin: e-okul sisteminde, 2. Sınıf notu olup 1. Sınıf notu olmayanların 1. Derslik notları istenerek kayıt yapılacaktır.)

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;
• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair arzuçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• İlköğretim okulu yada ortaokul diplomasının aslı (diploması yitik olanlardan diploma Kayıt Örneğinin aslı),

T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt imtihan ücretinin yatırılmış olduğunı
gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.

Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden
• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair arzuçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Tasdikname/tasdikname yitik belgesinin aslı ve ekinde okumuş olduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
• T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt imtihan ücretinin yatırılmış olduğunı gösteren banka dekontunun aslı,

istenir.

Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan;

Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Ortaöğretim diplomasının/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği, (söz mevzusu belge noter onaylı yada kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafınca onaylanmış, olacak. Belgeyi onaylayan Halk Eğitimi Merkezinin mührü ve onaylayan müdür yada müdür desteksının ismi/kaşesi olacaktır. Kaşenin okunmaması durumunda onaylayan kişi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün adı tükenmez kalem ile yazılacaktır.)
• T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
İstenir.

Yurt haricinde Öğrenim Görmüş Olan Öğrencilerden;

Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir tane biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Yurt dışında öğrenim görmüş olup İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden “Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir” başlığı altında yer alan (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez.) denklik belgesini kaybedenler, denklik belgesini düzenleyen kurum tarafınca “aslı gibidir” yapılmış denklik belgesi,
• T.C. Kimlik numarası olmayanlardan, ilk kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
• istenir.

Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılan Öğrencilerden (Tasdiknameli form C işlemi);

Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir tane biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Açık Öğretim Lisesinden tasdikname aldıktan sonrasında örgün öğrenime kayıt yapmış oldurmış ise örgünden aldığı tasdikname yada tasdikname yitik belgesinin aslı, kayıt yapmış oldurmamış ise Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname veya tasdikname yitik belgesinin aslı,
• T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretinin yatırılmış olduğunı gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden yada Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş meydana getirecek öğrencilerin e-okul sisteminde detayları yoksa yada ilk kayıt evrakları kayıtlı olduğu okulunun data yönetim sistemine taralı değil ise ilk kayıt evrakları kayıtlı olduğu okulun bilgi yönetim sistemine taranmadan Açık Öğretim Lisesine geçiş işlemi yapılmayacaktır.

Açık Öğretim Meslek Liselerinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yapmış oldurmak isteyenler; öncelikle il ve ilçelerde bulunan Açık Öğretim Meslek Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Meslek Liselerine müracaat ederek sistem üzerinden öğrencilik durumunun kayıt yenileme işlemini yapmış olduracak, “aktif” hale getirilmesini sağlayacaktır. (Tasdiknameli biçim C işlemi tamamlandıktan sonrasında) Belgenin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek geçiş arzuçelerini vereceklerdir. Bu öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okullardan istenecek ve sistemden de dosya nakli gerçekleştirilecektir ancak dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi (Ankara) Müdürlüğü arşivinde olan öğrencilerin belgeleri dosyasına konulmak üzere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) gönderilecektir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. Ve II. Dönem ilk kayıt ve I. II. Ve III. Dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir. Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık İmam Hatip Lisesine geçişler ise yalnız I. Dönem yeni kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı ancak T.C. Kimlik Numarası Sistemde Olmayan Öğrencilerin Başvuruları;
2003 yılı öncesi Açık Öğretim Lisesine kayıt yapmış oldurmış olan öğrencilerin T.C. Kimlik Numaraları Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu durumdaki öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat edecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile durumlarını özetleyen bir istekçeyi, istekçesinde öğrenci numarası ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sistemine T.C. Kimlik numarası eklenen öğrenciler kayıt yenileyebilecektir.

İlk Kayıt Şartlarına ait Açıklamalar
Açık Öğretim Liselerinde Kullanılan Terimler
*Ön Kayıt Öğrenci: İlk kayıt yaptıran kaydı kesinleşmemiş öğrenciyi,
*aktif Öğrenci: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenciyi,
*Donuk Öğrenci: Kaydını bir defa yenilemeyen öğrenciyi,
*Silik Öğrenci: Üst üste en az iki kere kaydını yenilemeyen öğrenciyi,
*Mezuniyet İncelemesinde Olan Öğrenci: Mezuniyet aşamasına gelmiş kayıt evrakı incelenecek öğrenciyi
ifade etmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt Tarihleri İçin Tıklayın.

Kimlerden sınav Ücreti Alınmaz?
A ) İstiklal Madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
b ) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası bulunduğunu,
c ) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne yada babası olduğunu,
ç ) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafınca üzerine tedbir konulduğunu,
d ) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile Açık Öğretim Okullarına yönlendirilen öğrenciler, özel eğitim ihtiyacı bulunduğunu,
e ) 8/3/2012 tarihindeki ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve hanıma Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu,
f ) sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kalmış olduğunı,
g ) sağlık Kurulu raporu ile minimum % 40 engelli bulunduğunu,
ğ ) Tutuklu yada hükümlü olduğunu, (denetimli serbestlik kapsamında olan öğrenciler bu madde kapsamına girmektedir)
belgelendirmek şartıyla ilk kayıt imtihan ücreti ödemezler.
Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak tarandıktan sonrasında öğrenci dosyasına konulacaktır.
2019 senesinde çıkan ‘Çocuklar İçin Özel ihtiyaç Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik’e bakılırsa hazırlanan Çocuklar İçin Özel ihtiyaç Raporunda (ÇÖZGER) hastanın % olarak engel durumu belirtilmemektedir. Söz mevzusu raporu getiren öğrencinin % olarak engel durumu aşağıdaki tabloda açıklandıği oranlarda değerlendirilerek ücret muafiyeti varsa yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları
• Öğrenim gördüğü toplam devrin minimum 8 yada üzeri olması,
• Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
• Ortak derslerin tamamını başarması yada muaf olması, Dil ve anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle ne olursa olsun başarılması,
• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

Ders Seçimi
Öğrenciler, öğrencilik durumu “aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “http://aol.Meb.Gov.Tr/” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm mesuliyet öğrenciye aittir.
Ders seçimini çalışma takviminde belirtilen süre içinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler Açık Öğretim Lisesi data Yönetim Sistemi tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

Kitapların Alınması;
Öğrenciler; sistem üzerinden seçtikleri derslerin sıralaması ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kitaplarını alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir