× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart 2022 devri Piyasa Katılımcıları Anketi neticelarını açıkladı. Bu anket araştırması neticelarında en önemli tahminlerden birisi de enflasyon oranlarına ilişkin oldu.

Merkez Bankası 2022 seneninın sonucunda 12 aylık enflasyon oranlarının ne kadar olacağını tahmin etmiş olduğu raporunda, enflasyon oranlarının bundan önceki ayda oluşan beklentilerin üzerinde olacağını duyurdu.

MERKEZ BANKASI’NDAN 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMINA İLİŞKİN İLK sayı

Gün içerisinde ilan edilen rapor kapsamında 2022 yılı sonucunda enflasyon oranlarının yüzde 40.47 oranında olabileceğini öngördü. Bir önceki beklenti anketinde Merkez Bankası enflasyon oranlarının yüzde yaklaşık yüzde 35 bandında olabileceğini tahmin etmişti.

Asgari ücret 2023

kamuoyu ile paylaşılan raporda enflasyon beklentisine ilişkin meydana getirilen açıklama metni;

“katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 34,06 iken, bu anket döneminde 40,47 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 24,83 iken, bu anket döneminde yüzde 26,43 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırası ile yüzde 15,42 ve yüzde 17,03 olarak gerçekleşmiştir”

Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon verilerine dair rakamlar 2023 yılı asgari ücret zammına ilişkin çok önemli bilgiler yer alıyor. İşte hükümetin asgari ücret zam biçimülüne ilişkin detaylar.

SEÇİM ÖNCESİ 2023 ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAĞINA İLİŞKİN FLAŞ TAHMİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygulanan asgari ücret zam hesabında ne olursa olsun uygulanan tek bir biçimül var. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak zammın enflasyon oranlarından asla aşağıda olmayacağı talimatı veriyor.

Erdoğan 2023 asgari ücret

Bu Fiyata Satılmaz Denilen Citroen Ami 25 Dakika İçerisinde Peynir Ekmek benzer biçimde Tükendi!
Bu Fiyata Satılmaz Denilen Citroen Ami 25 Dakika İçerisinde Peynir Ekmek benzer biçimde Tükendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Bir Sonraki Asgari Ücret Zammı

Asgari ücret zam oranının, enflasyon oranlarından daha düşük olması asla beklenmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın zam formülü ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan tahminlere bakılırsa ise aylar öncesinden maaşların ne kadar olacağı öngörüldü.

Merkez Bankası’nın Tahmini Gerçek Olursa

2022 yılı sonu için oluşan beklentiler doğru çıkar ve enflasyon oranları yüzde 40.4 olarak gerçekleşirse, 2023 Asgari Ücreti için en düşük zam oranı bu seviyede olacak.

Yüzde 40’lık Zam Asgari Ücrete iyi mi Yansır?

2022 senesinde 4.250 TL olan asgari ücrete yüzde 40.4 oranında zam yapılırsa 2023’te aylık asgari ücrete 1717 TL zam gelecek. Maaşlar ise 5.967 TL olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir