× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)‘nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban tutarlarına bakılırsa, Çift çene diş teli tedavileri 8500 TL ile 12.500 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 5500 TL ile 7000 TL aralığında değişmektedir. Diş yapısındaki problemin şiddeti, kullanılacak malzemenin çeşidi (güzel duyu Braketler, Şeffaf Plaklar vb…), kalitesi ve öngörülen tedavi süresine bakılırsa rakamlar değişkenlik göstermektedir. En doğru fiyat ve tedavi bilgisi için klinik muayene gerekmektedir.

Günümüzde diş teli fiyatları hakkında genel bir kanıya haiz olamasak da diş hekimlerinin sitelerinden az çok bir fiyat aralığı öğrenebiliyoruz. Bundan dolayı birazcık kafanız karışmış olabilir. Hadi gelin bu mevzuda birazcık aydınlanalım.

Tedavi talebiyle gelen hastaya öncelikle klinik ve radyolojik muayene sonrası tedavi planı hazırlanır. Burada mevcud sorunlar, tedavi seçenekleri ve beklenen sonuç göz önünde bulundurulur. Tedavinin öngörülen süresi ve tedavinin sıkıntılığu normal olarak tedavi ücretini etkileyecektir. Tedavi sıkıntılığu ve süresi fazlaysa tedavi de bir o kadar maliyetli olacaktır. Bunun için bir standart belirlenebilmesi mümkün değildir. Doktorunuzun tecrübesi, kullanan materyal, uygulanan tedavi yöntemi benzer biçimde çok çeşitli faktörlerden etkilenir. Ek olarak bazen tel tedavisi öncesinde üst çene genişletme gibi iskeletsel tedavi uygulama gereği olabiliyor. Bu tip uygulamalar da tedavi maliyetini bir miktar arttırıyor.

Tedavi de kullanılacak materyal seçiminde hastanın görüşlerine ve isteklerine de başvurulur. Bundan dolayı tedavi ücretinin belirlenmesinde hastanın payı da vardır. Çünkü, ortodontik tedavi uygulama şekli ve kullanılacak materyal yelpazesi fazlaca çeşitlidir. Aynı kişiyi hem metal braketler hem porselen braketler bununla birlikte şeffaf plaklar ile tedavi edebiliriz. Tedavi neticeları da birbirinden farklılık göstermez. Doğrusu aynı sonuca farklı tedavi şekilleriyle benzer sürelerde ulaşabiliyoruz. Burada söz sahibi olan biraz da sizsiniz. Şeffaf plaklar ile görünmez bir tedavi süreci mi yoksa metal braketler ile alışık olduğumuz klasik tel tedavisi süreci mi? Elbet güzel duyu tedavi süreci bir miktar daha maliyetli olacaktır.

Tedavi ücretlerinin web sitelerinde paylaşımı yasak olduğundan herhangi bir fiyat aralığı veremiyoruz. Bu konuda en sağlıklı ve en detaylı bilgiye bir ortodonti uzmanına muayene olduktan sonra kavuşabilirsiniz. Her tedavi planı iyi mi kişiye özel hazırlanıyorsa tedavi ücreti de aynı şekilde kişiye özel belirlenir. Ömrünüzün sonuna kadar size arzu ettiğiniz estetik ve sağlıklı gülümsemeyi kazandıran bir tedavi için siz ne kadar paha biçersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir