× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Regaip Kandili Hicri takvime nazaran Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Dinimizde beş kutsal kandil gecesinden biri de Regaip Kandili’dir. Regaip Kandili, “rahmet ve bolluk gecesi” olarak kabul ediliyor.
Gün zamanı
Regaip Kandili Ne süre? 26 Ocak 2023
Regaip Kandili Niçin Önemlidir?
Regâib gecelerinde yakarış etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, ibâdetlerle geçirmek önemlidir. Regaib kandilinin öteki kandillerden farklı yanı hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi gerçekleşmiş olmasıdır.
Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir.

Recep ayının ilk cuması olan Hz. Muhammed’in ana rahmine düştüğü gece için kullanılır. Regaip Kandili anlamı buradan gelir. Regaip Kandili peygamberimizin doğumu ile önemli bir gecedir. Bununla birlikte Regaip Kandili önemi mübarek üç ayların başlangıcı olmasından gelir.
Regaib mi Regayib mi?
Regaip kelimesi Türk Dil Kurumu TDK’ya göre Regaip şeklinde yazılmaktadır. Bununla birlikte Regaip Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ise Regaib şeklinde yazılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir