× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Difenbahya çiçeği ya da bitkisi salonların en vazgeçilmez bitkileri arasında yer almaktadır. Bakımının kolay olması, görkemli görülmesi nedeniyle özellikle bitkilerle haşır neşir olmayı seven herkesin salonunda mutlaka bir tane bulunmaktadır.

Difenbahya Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diğer adıyla ağlayan çiçek olarak bilinen difenbahya çiçeği genellikle evlerde, ofislerde çokça tercih edilen çiçek türleri arasındadır. Yeşil yapraklarının arasındaki koyu çentikleriyle farklı görüntüsüyle dikkat çeken ve bakımı oldukça kolay olarak yapılan difenbahya bitkisi aslında çiçekli bir bitki değildir. Kökü tropikal topraklar gelen ve tropik özellikleriyle ön plana çıkan difenbahya çiçeği kökünden aldığı fazla suyu terleyerek yapraklarına dışarı atar. Bu yüzden diğer ismi ağlayan çiçektir ve bakımı kolaydır. Hediye olarak hemen her yer için sipariş edilebilen ve gönderilen kişiyi hem görüntüsü hem e bakımı ile oldukça memnun eden çiçeklerdendir. Öyle ki hiçbir çiçek, bitki bakımı yapmayı bilmeyen biri bile kolaylıkla bu bitkiye bakabilir ve yetiştirebilir.

Difenbahya bitkisini sularken dikkat edilecekler;

Güneş ışığına çok ihtiyaç duymayan difenbahya çiçeği günlük 2 saat güneş görse yeterli olacaktır. Bununla birlikte toprağının çok kurumamasına ve hafif nemli bir toprağın olmasına dikkat etmelisiniz. Bitkinizin boyuna ve yaşına saksıdaki toprağın miktarına bağlı olarak çiçeğinizin günlük su miktarı değişkenlik gösterebilir.

Ağlayan çiçek bakımında püf noktalar;

Bitkinin uzunluğunun 2 metreye kadar uzayabileceğini bilmelisiniz .bu durumu göz önünde bulundurarak;  difenbahya bitkisinin saksısını ona göre seçmeniz sonradan saksı değiştirme gibi sizi zorlayacak bir durumun önüne geçmesini sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir