Difenbahya çiçeği ya da bitkisi salonların en vazgeçilmez bitkileri arasında yer almaktadır. Bakımının kolay olması, görkemli görülmesi nedeniyle özellikle bitkilerle haşır neşir olmayı seven herkesin salonunda mutlaka bir tane bulunmaktadır.
Difenbahya Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Diğer adıyla ağlayan çiçek olarak bilinen difenbahya çiçeği genellikle evlerde, ofislerde çokça tercih edilen çiçek türleri arasındadır. Yeşil yapraklarının arasındaki koyu çentikleriyle farklı görüntüsüyle dikkat çeken ve bakımı oldukça kolay olarak yapılan difenbahya bitkisi aslında çiçekli bir bitki değildir. Kökü tropikal topraklar gelen ve tropik özellikleriyle ön plana çıkan difenbahya çiçeği kökünden aldığı fazla suyu terleyerek yapraklarına dışarı atar. Bu yüzden diğer ismi ağlayan çiçektir ve bakımı kolaydır. Hediye olarak hemen her yer için sipariş edilebilen ve gönderilen kişiyi hem görüntüsü hem e bakımı ile oldukça memnun eden çiçeklerdendir. Öyle ki hiçbir çiçek, bitki bakımı yapmayı bilmeyen biri bile kolaylıkla bu bitkiye bakabilir ve yetiştirebilir.
Difenbahya bitkisini sularken dikkat edilecekler;
Güneş ışığına çok ihtiyaç duymayan difenbahya çiçeği günlük 2 saat güneş görse yeterli olacaktır. Bununla birlikte toprağının çok kurumamasına ve hafif nemli bir toprağın olmasına dikkat etmelisiniz. Bitkinizin boyuna ve yaşına saksıdaki toprağın miktarına bağlı olarak çiçeğinizin günlük su miktarı değişkenlik gösterebilir.
- Çiçeğinizi çok ışık gören ve güneşe çok maruz kaldığı sıcak bir alanda tutarsanız daha çok sulamanız gerekir. Tam tersi az güneş ışığı gördüğü bir ortamdaysa daha az sulayabilirsiniz. Düzenli her gün sulama istemeyen bir bitki olan difenbahya toprağı nemlenecek kadar sulanmalı.
- Bitkinizi sularken uyun çok sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ederek sulamalısınız. Yaz ve kış aylarında yeşilliğinden ve güzelliğinden bir şey kaybetmeyen bu bitki kış ayları hafta bir olacak şekilde sulanabilir. Yazları ise bu sayıyı 2 ye çıkarmak daha uygun olacaktır.
Ağlayan çiçek bakımında püf noktalar;
Bitkinin uzunluğunun 2 metreye kadar uzayabileceğini bilmelisiniz .bu durumu göz önünde bulundurarak; difenbahya bitkisinin saksısını ona göre seçmeniz sonradan saksı değiştirme gibi sizi zorlayacak bir durumun önüne geçmesini sağlayacaktır.
- Bitkinizi çok rüzgarlı yerlerden uzak tutmanız gerekmektedir. Soğuk havaya karşı oldukça dayanıklı olmasına rağmen bitkinizi soğuk havalardan korumalı ve ona uygun bir alan oluşturmalısınız.
- Toprağının vitaminli ve sağlıklı olmasına özen gösterin. Hava alan ve sıkı olmayan, gözenekli toprak kullanmak çiçeğinizin daha sağlıklı olmasına olanak sağlayacaktır.
- Mevsim değişimlerinde solan yaprakları zaman kaybetmeden budamalısınız aksi taktirde çiçeğinizin büyümesi duracaktır.
- Difenbahya bitkinizi konumlandırdığınızda duvara ya da başka bir çiçeğe değmemesine özen göstermelisiniz.