× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Anahtar kelime arama hacmi, belirli bir sorguyu kaç kişinin aradığını gösteren bir ölçümdür. İçerik stratejinizi oluştururken sorgunun popülerliğini yansıttığı için arama hacmini hesaba katmak çok önemlidir. Dolayısıyla stratejik bir yaklaşım ile hedeflenen sonuçlara ulaşmak için SEO Danışmanlığı almanızın verimli olacağını hatırlatmakta fayda var.

İdeal olarak yüksek arama hacmi ve rekabet oranı olan anahtar kelimeleri bulmak istersiniz. Ancak rekabeti düşük, hedef kitlenize hitap eden uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmak da etkili bir strateji olabilir. Anahtar kelime araştırmaları sırasında doğru anahtar kelimeleri seçmek gerekir. Bazı anahtar kelimeler yıl boyunca popüler olabilir. Ancak diğerleri mevsime göre değişebilir. Örneğin; ‘Yılbaşı hediyeleri’, ‘Anneler Günü hediye fikirleri’ veya ‘yaz tatilinde nereye gidilir’ gibi yüksek hacimli aramaların işaret ettiği ulusal tatillere yol açan mevsimsel varyasyon görülebilir. Haberler, güncel olaylar veya popüler kültür de çevrimiçi ortamı değiştirebilir. Bu yüzden, anahtar kelimelerin popüler veya trend olmasında birçok faktörün rol oynadığını ve bunun her zaman değiştiğini unutmamak gerekir.

Arama Hacmi Nedir?

Anahtar kelime arama hacmi, belirli bir anahtar kelimenin belirli bir zaman diliminde kaç kez arandığını gösterir. Profesyonel SEO pazarlamacıları, bir anahtar kelimenin ne kadar popüler ve rekabetçi olduğunu belirlemek için önceden tanımlanmış dönemler boyunca anahtar kelime arama hacmi ortalamalarına bakacaktır. Bu bilgiler daha sonra, hangi anahtar kelimelerin ilgi çekmesi ve trafik çekmesi muhtemel olduğuna ilişkin stratejilerine rehberlik eder.

Araştırmalar, çevrimiçi araştırmaların %93’ünün bir arama motoruyla başladığını da göstermektedir. Bu yüzden, pazarlama uzmanları için iyi tasarlanmış bir arama motoru pazarlama stratejisine sahip olmak, kullanıcıları doğru yönde yönlendirmeye yardımcı olabilir.

Anahtar kelimeler, Googlebot ve diğer arama motoru tarayıcılarının bir web sayfasının ne hakkında olduğunu belirlemesine yardımcı olur. Botlar daha sonra sayfayı arama motoru veritabanında doğru şekilde indeksleyebilir. Bu nedenle, bir kullanıcı bir anahtar kelime yazdığında, arama motoru web sayfasını kullanıcının arama motoru sonuç sayfalarına (SERP’ler) dahil eder. Alakalı anahtar kelimeleri dahil etmek, sayfa içi SEO’nun kritik bir unsurudur. Ancak, bir sayfaya yalnızca birkaç anahtar kelime ekleyemeyeceğinizi ve sayfanın sıralamasını bekleyemeyeceğinizi unutmamalısınız. Seçtiğiniz anahtar kelimeler hakkında yüksek kaliteli faydalı içerik sağlamanız gerekir. Anahtar kelime arama hacmi, belirli bir anahtar kelimenin belirli bir yerde ayda ortalama kaç kez arandığını söyleyen bir SEO ölçümüdür. Çoğu zaman, arama hacmi, Google’daki aramaların sayısını ifade eder.

Düşük Hacimli Anahtar Kelime Nedir?

Muhtemelen ‘düşük arama hacimli anahtar kelimeler’ kavramına aşinasınızdır. Genellikle anahtar kelime araştırması sırasında bulunan yeni anahtar kelimeleri eklerken veya SQR’de (arama sorgusu raporu) bulunan yeni anahtar kelimeleri eklerken, bunlar ‘düşük arama hacmi’ olarak işaretlenir.

Anahtar kelime arama hacmi düşük olan kelimeler, Google’ın çok az arama trafiğine sahip olarak tanımladığı anahtar kelimelerdir. Bu anahtar kelimeler reklamları tetiklemez ve arama hacimleri artmadığı sürece hesabınızda bulunmayabilir. Google, tahmini arama trafiğini haftalık olarak değerlendirir.

Genel olarak, iki seçeneğiniz vardır. Arama hacminin yakın gelecekte artacağını düşünüyorsanız, bu düşük arama hacimli anahtar kelimeleri hesapta bırakabilirsiniz. Örneğin, yeni bir marka adı çok düşük bir arama hacmine sahip olabilir. Ancak marka daha iyi bilinir hale geldiğinde onun için yapılan aramalar artabilir. Diğer seçeneğiniz ise, bu anahtar kelimeleri hesaptan silmek, dağınıklığı azaltmak ve özellikle büyük hesaplarla uğraşırken yönetimi daha kolay hale getirmektir.

Düşük arama hacimli anahtar kelimeler, Google Ads hesabınızda, Google aramada yeterli arama trafiğine sahip olmayan bir anahtar kelimeye verilen bir durumdur. Başka bir deyişle; bu anahtar kelime etkin olmayacak ve o anahtar kelime için arama trafiği artana kadar reklamınızı tetiklemeyecektir. Anahtar kelime için arama sorguları artarsa aktif hale gelir ve reklam yayınlanmaya başlar.

Hesabınızda arama hacmi düşük birkaç anahtar kelime bulunması, hesap performansını etkilemez. Bununla birlikte bu tür anahtar kelimelerin önemli sayıda olması, bulundukları kampanyanın kalite puanını etkileyebilir ve gereksiz hacim ekleyebilir. ‘Düşük arama hacmi’ olarak işaretlenen anahtar kelimeler, Google’da çok az arama trafiğiyle ilişkilendirilir ve bu, çoğu müşterinin aramasıyla pek alakalı olmadıklarının bir göstergesidir. Bu nedenle Google, reklamlarınızı tetiklememelerini sağlar. Bu açıdan bu anahtar kelimeleri geçici olarak devre dışı bırakır.

Bu anahtar kelimeler için arama sorgularının sayısı az da olsa artarsa, bunlar yeniden etkinleştirilir ve reklamlarınızın tekrar gösterilmesini tetiklemeye başlar.

Örneğin, anahtar kelime çok spesifik veya belirsiz olarak kabul edilebilir veya önemli ölçüde yanlış yazılmış olabilir. Bu anahtar kelimeleri reklam açık artırmasının dışında tutmak, Google Ads’in reklamları daha verimli sunmasına yardımcı olur ve sistemimizdeki anahtar kelime hacmini azaltır.

Anahtar kelime arama hacmi düşük olduğu zaman, bu durum, kalite puanı, teklif veya reklam öğeleriyle ilgisizdir. Bu nedenle bunları düzenlemek durumu değiştirmeyecektir. Sonuç olarak hesabınızda anahtar kelime arama hacmi düşük olan anahtar kelimelerin bulunmasının olumsuz bir etkisi yoktur. Ancak hesap sınırlarını aşıyorsanız bunları kaldırmayı düşünebilirsiniz.

Yüksek Hacimli Anahtar Kelime Nedir?

Yüksek hacimli anahtar kelimeler, niyet göstermeyen genel aramalardır. Niyet, arama yapan kişinin ‘satın alma’ sürecinde nerede olduğunun güçlü bir göstergesidir. Yüksek hacimli anahtar kelimeler genellikle ‘büyük balık’ olarak adlandırılır. Çünkü bunlar son derece rekabetçi, yüksek hacimli, odak eksikliği ve genellikle kağıt üzerinde daha iyi görünürler.

Herhangi bir uzun vadeli kampanya çabasında olduğu gibi, biraz deneme yanılma gereklidir. Anahtar kelimeleri denedikçe, hangi varyasyonların markaya daha fazla fayda sağladığını ve hangilerinin sağlamadığını keşfetmeye başlarsınız. Bu nedenle, çeşitli kampanyalar yürütüldükten sonra süreci iyileştirmek için ek, özel bulgularla birlikte, dikkate alınması gereken yüksek hacimli anahtar kelimeleri hedeflemeye yönelik geniş yönergeler vardır.

Özellikle anahtar kelime arama hacmi yüksek olan anahtar kelimeler söz konusu olduğunda, etkin tıklama başına maliyeti (eCPC) düşük olanlara odaklanmak çok önemlidir. Aynı şekilde, çeşitli düşük hacimli anahtar kelimelerden yirmi kat daha pahalıya mal oluyorsa, trafik miktarının on katını çekmek, markanız için doğal olarak buna değmeyebilir.

Markanızla doğrudan alakalı yüksek hacimli anahtar kelimeler kesinlikle hedeflenmelidir. Rekabetçi bir niş veya sektörle karşı karşıya kaldıklarında, işletmeler genellikle PPC kampanyaları aracılığıyla rakiplerinin adlarına ve markalarına teklif verir. Kendi markanıza özel anahtar kelimelerinizi hedefsiz bırakmak istemezsiniz.

Her şeyden önce, yüksek hacimli anahtar kelimeler, muhtemelen kampanyalarınızın ve içeriğinizin daha fazla kişi tarafından görülmesine neden olacaktır. Benzer şekilde, daha geniş bir kitleye maruz kalma, daha fazla tıklama, satın alma, abonelik ve istenen diğer eylemlerle sonuçlanma eğilimindedir.

Bir veya daha fazla niş içinde kısa vadeli kazançlar ve/veya artan görünürlük arayan markalar için yüksek hacimli anahtar kelimeleri hedeflemek mantıklıdır. SEO gibi organik çabalar, büyük ve istikrarlı bir trafik akışı sağlamak için aylar hatta yıllar alabilirken, pazarlama kampanyaları aracılığıyla yüksek hacimli varyasyonları hedeflemek anında fayda sağlayabilir.

Yüksek Hacimli Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri nasıl bulacağınızı bilmek, hedeflenen okuyucularınızın büyük olasılıkla ilginç bulacağı konuları belirlemenize yardımcı olacaktır. Yüksek bir arama hacmi, müşterilerin bu konular hakkında okumak istediğini ve bu nedenle yanıtları bulmak için düzenli olarak Google’a başvurduğunu gösterir. Arama hacmi yüksek anahtar kelimeler hakkında yazmak, markanızın bilinirliğini artıracak ve size SERP’lerdeki sıralamanızı yükseltme fırsatı verecektir. Yüksek hacimli anahtar kelime bulmak için ise anahtar kelime bulucular ve SEO danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmanız gerekir.

Anahtar Kelime Arama Hacmi Neden Önemlidir?

Anahtar kelime arama hacmi, belirli anahtar kelimelerin popülaritesi ve yıl boyunca nasıl dalgalandığı hakkında size önemli bilgiler sağlayabilir. Tam eşleşme verileri, yılın her ayında tam olarak kaç arama yapıldığını size söyleyecektir. Öte yandan, yuvarlanan ortalama verileri, yıl boyunca yapılan tüm aramaların tüm hacimlerini hesaba katacak ve size ortalamayı bulacaktır. Bu, ‘Yılbaşı veya ‘Sevgililer Günü’ gibi yüksek sezonluk anahtar kelimelerle çalışıyorsanız yardımcı olabilir. Yalnızca tam eşlemeyi kullandıysanız ve Mayıs ayında araştırma yapmaya başladıysanız, anahtar kelimenin gerçek değerini belirlemek zor olabilir.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) ve içerik optimizasyonu için tahminler yapmak ve optimizasyon için hangi anahtar kelimelere ve arama sorgularına öncelik vermeniz gerektiğini belirlemek için arama hacmini kullanabilirsiniz. Aylık ortalama arama hacmini hesaplayabilirseniz, iyi bir sıralama konumunun belirli bir anahtar kelime için ne kadar trafik oluşturabileceğini tahmin etmek için bu verileri kullanabilirsiniz.

Bu sayılara dayalı yaklaşım, içeriğinizi ve SEO’nuzu da optimize edebileceğiniz anlamına gelir. Yüksek arama hacmine sahip bir anahtar kelime için, örneğin ikinci arama sonuçları sayfasında zaten iyi bir sıralamanız varsa, daha da iyi sonuçlar elde etmek için sayfa içi ve sayfa dışı SEO’nuzu ve içeriğinizi optimize etmeyi deneyebilirsiniz.

Aynı zamanda, anahtar kelime arama hacmi yalnızca arama motoru optimizasyonu için bir göstergedir ve ideal olarak, belirli bir anahtar kelime için kullanıcı amacı gibi diğer verilerle karşılaştırılmalıdır. Gezinme arama sorguları genellikle son derece yüksek bir arama hacmine sahiptir. Çünkü kullanıcılar tam olarak nereye gitmek istediklerini bilirler. Bu anahtar kelimeler için optimizasyon çok etkili değildir çünkü bu sorgulardan çok fazla trafik elde etmeyi bekleyemezsiniz.

Bir anahtar kelimenin TBM’si, o anahtar kelime için optimizasyonun ne kadar yararlı olabileceğine dair önemli ek bilgiler de sağlayabilir. Bir anahtar kelimenin yüksek arama hacmi, yüksek bir TBM’si varsa ve arama amacı bilgi edinmek veya bir işlem yapmaksa, en üst sıradaki konumlardan biri için çok fazla rekabet olduğunu varsayabilirsiniz. Tersine, düşük bir TBM’ye sahip bir anahtar kelime, bunun için optimizasyonun trafik oluşturabileceğini, ancak bu trafiğin web sitenizde dönüşümlere yol açmayacağını gösterebilir.

Ayrıca, tek bir anahtar kelime için arama hacimlerine tek başına bakmamalısınız. Bunun yerine bir dizi konu için arama hacmine bakmalısınız. Sonuçta, kullanıcıların belirli bir konu için arama sorguları daha uzun ve daha ayrıntılı hale gelir. Aynı zamanda uzun kuyruklu anahtar kelimeler, arama motorları tarafından oluşturulan toplam trafiğin yarısından fazlasını oluşturur.

Ücretsiz Anahtar Kelime Bulucular

Algoritmalar arama motorlarını yapılandırabilir ve SERP sonuçlarını belirlemek için web sitelerini tarayan botlar olabilir. Ancak SEO tamamen insan kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamakla ilgilidir. Etkili anahtar kelimeler seçerken, anahtar kelime amacı veya arama amacı olarak da adlandırılan amacı dikkate almak çok önemlidir.

Kullanıcı amacını karşılamak, SERP’lerde iyi bir sıralama elde etmek için kritik öneme sahiptir. İstanbul, Kadıköy’deki en iyi restoranlara adanmış bir web siteniz olduğunu varsayalım. Bu konumdaki kullanıcıları hedefleyen yerelleştirilmiş SEO anahtar kelimeleri eklemek istersiniz. Örneğin, Kadıköy’deki restoranları bulmak için aktif olarak arama sorguları girenler sonuçlarını görürken Kadıköy dışındakiler görmez. Bu yüzden hangi anahtar kelimeleri kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz.

SEO konusunda ciddiyseniz, güvenilir verilere sahip kaliteli bir anahtar kelime aracı edinmek şarttır. Profesyonel bir anahtar kelime araştırma aracının büyük bir avantajı, arama hacmi değerlerinin yanı sıra, anahtar kelimeleri değerlendirirken ihtiyaç duyacağınız birçok başka yararlı ölçüm ve veri sağlamasıdır. Bunlar şunları içerir:

  1. Answer the Public

Answer the Public, Bing ve Google’dan önerilen aramaları birleştiren ve bunları arama bulutu olarak adlandırılabilecek bir şekilde görselleştiren akıllı bir tüketici içgörü aracıdır. Ne, nerede ve neden gibi kategorilerde düzenlenen bu arama bulutları, insanların çeşitli cihazlarından arama motorlarına yazdıkları sorulara genel bir bakış sağlar. Bu tür bir içgörü, aşağıdaki nedenlerle arama pazarlamacıları için çok değerlidir:

Ancak, 2019’da duyurulan Google algoritmasındaki son değişiklikler nedeniyle, daha uzun kuyruklu arama sorguları için sıralama ihtiyacının arttığına dair kanıtlar görülmüştür. Bu yüzden bu aracın önemi daha da büyümüştür.

İnsanların ne aradığını keşfetmeye yönelik en güçlü araçlardan biri Google’ın otomatik tamamlama özelliğidir. Milyonlarca aramadan oluşan bir veri tabanı oluşturduktan sonra, girilmiş olan bilgilere dayanarak ne soracağınızı tahmin edecektir.

Ne kadar çok varyasyon denerseniz, içerik için o kadar çok fikriniz olur ve her sorgunun arkasında arama hacmi olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü bunların hepsi gerçekten sorulan sorulardan oluşturulur. Öneriler üzerinde tek tek çalıştığınız için bunu manuel olarak yapmak uzun soluklu bir yaklaşımdır.

Sonuç olarak Answer The Public, temelde otomatik bir otomatik tamamlama aracıdır. Anahtar kelimelerinizin farklı varyasyonlarını deneyerek, içerik için potansiyel konuları belirlemek için az önce özetlediğimiz süreci takip eder. Sonuçlar daha sonra, onları oluşturmak için kullanılan varyasyonlara göre ayrılmış olarak görüntülenir. Bu aşamada ‘nedenler’, ‘nasıllar’dan ayrılır ve indirilebilir bir görüntüde gösterilir.

  1. SEMRush

SEMrush, şirketlerin SEO kampanyaları gibi dijital pazarlama yöntemlerini yürütmelerine yardımcı olan bir yazılımdır. Bu hepsi bir arada dijital pazarlama programı, SEO, tıklama başına ödeme (PPC), sosyal medya ve içerik pazarlama kampanyaları yürütmenize yardımcı olur.

SEMrush ile sektörünüzdeki niş içinde meydana gelen eğilimleri belirleyebilirsiniz. Bu, sayfanızı daha iyi anlamanıza ve daha iyi müşteri adayı oluşturmak için SEO için optimize etmenize olanak tanır.

Ayrıca SEMrush, kampanyanız için değerli anahtar kelimeleri belirlemenize yardımcı olur. Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri kullandığını ve arama motorlarında nasıl sıralandığını öğreneceksiniz. Size rekabette nasıl yığıldığınıza dair bol miktarda fikir verir.

semrush

Sınırlı bir deneyiminiz veya bilginiz varsa, SEMrush SEO’yu anlamanızı ve kullanmanızı kolaylaştırır. SEMRush size birçok bilgi sağlar. Bu açıdan sektörünüzdeki niş içinde meydana gelen trendleri tanımlayabilir, bağlantı kurma fırsatlarını bulabilir, kampanyanız için değerli anahtar kelimeleri belirleyebilir, rakipleriniz tarafından kullanılan anahtar kelimeleri ve bunların arama motorunda nasıl sıralandıklarını da öğrenebilirsiniz. Sonuç olarak bu anahtar kelime bulucu, rakiplerinize karşı nasıl bir sıralama yaptığınız konusunda size bir fikir verir ve ayrıca belirli anahtar kelimeler veya arama ifadeleri için sıralamanın ne kadar zor olacağını önerebilir.

Ayrıca SEMrush birkaç farklı plan sunar. Maliyet, seçtiğiniz plana ve aylık veya yıllık bir plan kullanmak isteyip istemediğinize bağlıdır. Ancak ücretsiz kullanma seçeneğinin kullanımı sınırlıdır. SEMrush hakkında fikir edinmek için ise 14 günlük ücretsiz deneme ile başlayabilir ve ardından ücretli üyeliğe geçebilirsiniz.  Her paket, teknik bir SEO denetimi ve anlamsal çekirdek koleksiyonu sunar. Konum izleme özelliklerine ve geri bağlantıların analizine erişebilirsiniz.

  1. MOZ

Arama motoru optimizasyonu (SEO), işletmenizin dönüşüme dönüşen değerli trafik kazanmasına yardımcı olan güçlü bir dijital pazarlama stratejisidir. Web sitenizi optimize etmek zaman ve çaba gerektirir, bu nedenle birçok şirket kampanyalarını yönetmek için SEO uzmanlarına güvenir. MOZ, yalnızca insanların başarılı SEO kampanyaları yürütmesine yardımcı olmaya odaklanan bir SEO şirketidir. Arama motoru optimizasyonu (SEO), pazarlamanın en az anlaşılan ve en karmaşık yönlerinden biridir. Bu nedenle MOZ’un amacı, süreci yazılım, eğitim ve topluluk desteği yoluyla basitleştirmektir. Markanızın güçlenerek büyümesine yardımcı olabilecek White Hat tekniklerini ve SEO araçlarını burada öğrenebilir ve kullanabilirsiniz.

moz

Bir SEO uzmanı için, içeriklerine ve her birine yapılan ziyaret sayısına göre hangi sayfaların en önemli olduğunu bireysel olarak nasıl değerlendireceğini bilmek ve ayrıca ilgili güvenlik standartlarını göz önünde bulundurmak son derece önemlidir.

MOZ bunu sizin için yapar ve çok daha ileri gider. Uzmanın sitenizin sayfalarının her birinin otoritesini görmesini sağlar, sayfanıza işaret eden alan adlarının sayısını kontrol eder ve bu içeriklere referans bağlantılarını sunar. Aracın bir diğer büyük avantajı, sitede olası hatalar veya iyileştirilmesi gereken yerler hakkında uyarılar vermesidir. Anahtar Kelime Gezgini, anahtar kelimeleri seçmek için mükemmel bir SEO aracıdır. En önemli sayılara göre öncelik vererek en iyi kelimeyi bulma sürecinin tamamını gerçekleştirir. KWE ayrıca iyi bir SEO için gerekli olan tüm metrikleri sunar:

  1. Google Trends

Google Trends, kullanıcıların Google Arama, Google Haberler, Google Görseller, Google Alışveriş ve YouTube’da insanların arama davranışlarındaki eğilimleri görselleştirmelerine ve keşfetmelerine yardımcı olan çevrimiçi bir araçtır. Bir şirketin SEO stratejisinin başarısını gözden geçirmek söz konusu olduğunda son derece yararlı bir araçtır. Kullanıcıların yalnızca aramalarda hangi konuların ve sorguların popüler olduğunu görmelerine izin vermeyecek, aynı zamanda filtrelerde belirtebileceğiniz, belirli bir süre boyunca belirli aramaların ne sıklıkta yapıldığını içeren verilere erişim sağlayacaktır. Veriler daha sonra Google tarafından görselleştirilebilir ve seçilen süre boyunca aranan konunun bir trend grafiği oluşturularak sonuçları verimli bir şekilde analiz etmenize olanak tanır. Google Arama Hacmi İndeksi grafiği, aynı anda 5 farklı arama sorgusunu görselleştirmek için kullanılabilir, bu sayede analizler ve karşılaştırmalı araştırmalar yapabilirsiniz.

728

google trends

Google Trends, en popüler aranan anahtar kelimeleri araştıran ve sıralayan dinamik bir web sitesidir. Genellikle, Google’ın arama motoru verileri birkaç parametre kullanarak filtreler. Google, ilk bakışta, Google arama kutusuna yazdığınız Anahtar Kelimeleri ve kelime öbeklerini inceleyerek sonuçları gösterir.

google trends

En önemlisi, Google Trendler tüm popüler arama sorgularını otomatik olarak günceller. Bu bilgiler gerçek zamanlı olabilir. Ayrıca farklı bölgelere de dayalı olabilir. Bir düğmeye tıklayarak Türkiye’de veya dünya çapında neyin trend olduğunu bilmenize izin verir. Ayrıca, verileri kategorilere göre sıralar.

  1. Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelime Planlayıcısı, Arama Ağı kampanyalarınızda kullanacağınız anahtar kelimeleri araştırmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. İşletmenizle ilgili anahtar kelimeleri keşfetmenizi sağlar. Ayrıca aldıkları tahmini aylık aramaları ve bunları hedefleme maliyetlerini görmenize olanak tanır. Bu açıdan kullanışlı ve ücretsiz bir araçtır.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Google’ın Google Ads adlı kendi reklam ağı için özel olarak oluşturulmuş bir araştırma aracıdır. Ancak bu anahtar kelime planlayıcı hiçbir zaman bir SEO aracı olmamıştır. Google Anahtar Kelime Planlayıcı’nın tek amacı, reklamverenlerin reklam kampanyalarının odağını oluşturmasına, optimize etmesine ve karar vermesine yardımcı olmaktır.

google anahtar kelime planlayici

Google Ads hesabı olanlar için Anahtar Kelime Planlayıcı, yeni bir Arama Ağı kampanyası oluşturmak isteyen yeni veya deneyimli bir reklamveren için kullanılacak bir araçtır. Anahtar Kelime Planlayıcı’yı yalnızca önemli anahtar kelimeleri aramak için kullanmakla kalmaz, aynı zamanda pazarlama kampanyanızın bir parçası olarak söz konusu anahtar kelime listesinin nasıl performans göstereceğini de görebilirsiniz. Anahtar Kelime Planlayıcı, kampanyalarınızda bütçeler ve rekabetçi teklifler seçmek için de kullanılabilir. Bu araç, çok kullanılan eski Google Anahtar Kelime Aracı’nın yerini almıştır ve eski Anahtar Kelime Aracı tarafından sağlanan işlevlerin aynılarını sunmak üzere tasarlanmıştır.

  1. Google Otomatik Tamamlayıcı

Google Otomatik Tamamlayıcı, arama kutusunun bir kullanıcının sorgusunu tamamlayabilecek olası kelimeleri gösterdiği bir Google Arama özelliğidir. Bu basit bir özelliktir ancak kullanıcıların yazma sürelerini azaltarak zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur ve ayrıca onlara hangi ilgili sorguları arayabilecekleri konusunda yeni fikirler verir. Google’a göre, otomatik tamamlama özelliği, yazmaya başladığınız aramaları tamamlamayı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca, iOS ve Android uygulamaları, Chrome’un tarayıcı çubuğu ve diğerleri gibi Google’ın neredeyse tüm ürünlerinde bu özelliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Google Otomatik Tamamlayıcı, anahtar kelimeler için her yerde arama yapma ihtiyacını ortadan kaldırmaz, ancak bazı şaşırtıcı mücevherlerin kaynağı olabilir. Aramalarınızı bitirmeye çalışan önerilere dikkat ederek, hedeflenecek doğru uzun kuyruklu anahtar kelimeler hakkında fikir edinebilirsiniz.

Ayrıca bu anahtar kelime bulucu, büyük ölçüde internetteki popülerliğe dayandığından, gerçek arama yapan kişilerin arama çubuğuna gerçek zamanlı olarak ne koyduklarına dair değerli bir bilgi kaynağı olabilir. Bu sayede, içerik boşluklarını doldurmak ve kitlenizin sahip olduğu gerçek soruları gerçekten yanıtlayan öğelerle içerik takvimleri oluşturmak için kullanabilirsiniz. En iyi sonuçları almak için otomatik tamamlamayı kullanmadan önce ise Google’dan çıkış yaptığınızdan emin olmanız önemlidir.

Anahtar kelime hacmine dair temel anlamda bilmeniz gereken her şeyi bu içerikte okudunuz. SEO çalışmanız kapsamında daha fazla profesyonel bilgi edinmek ve doğru bir stratejik kurgu ile ilerlemek için SEO Eğitimi alabilir, dijital pazarlama ekibinize doğru bilgi akışı sağlayabilir ve hedeflerinizi doğru yönlendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir