Telefondan Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

 Telefondan Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Telefondan Gmail hesabı kaldırmak istediğinizde son derece kolay bir şekilde işlem yapılabilir. Eski akıllı telefonunuzu bir aile üyesine vermeye karar verdiniz ve tüm yapılandırma ayarlarını silmek yerine, e-postalarınıza ve kişisel bağlantılarınıza burnunu sokmaması için Google hesabınızı silmek istiyorsunuz. Nasıl diyorsunuz? Bu kadar? Bunun yerine Telefondan Gmail hesabı kaldırmak mümkün olabilir.

Bir Google hesabını telefonunuzdan kaldırmak gerçekten birkaç saniye süren, herhangi bir yan etkisi olmayan (profil ile bağlantılı dosyaların silinmesi dışında) ve herkes tarafından, hatta sizin gibiler tarafından bile uygulanabilen bir işlemdir.

Bir Android Telefondan Bir Google Hesabı Nasıl Kaldırılır?

Bir Google hesabının Android’den nasıl silineceğini açıklamadan önce, konuyla ilgili temel bir noktayı açıklığa kavuşturmayı gerekli görüyorum.Silme işlemi tamamlandıktan sonra, söz konusu Gmail profiline ilişkin tüm veriler (kişiler, mesajlar, e-postalar, Google Drive). belgeler, Google Fotoğraflar fotoğrafları vb.), Google tarafından sağlanan kişisel bulut alanında ve aynı hesapla ilişkili diğer cihazlarda kullanılabilir durumda kalırken telefondan Gmail hesabı kaldırmak mümkün olacaktır.Bunları geri yüklemek için Google profilini söz konusu cihazla yeniden ilişkilendirmeniz gerekir.

Pekala, o zaman devam edelim. Bu nedenle yapmanız gereken ilk şey , telefonun Ana ekranında veya çekmecede (tüm uygulamaların simgelerinin yüklü olduğu alan) bulunan dişli şeklindeki simgeye dokunarak Android Ayarlarına  erişmek. Buradan da hesabı kaldır seçeceğini tıklamak.

Google Hesabı İphone’dan Nasıl Kaldırılır?

Bir Google hesabını iPhone ile ilişkilendirdiniz mi ve artık onu çok nadiren kullandığınıza göre, onu “iPhone by” hesabından silmek ister misiniz? Sorun değil, bunu gerçekten basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Ancak bu durumda bile, Android için görülen aynı açıklamalar geçerlidir. Google hesabını kaldırmak,  ona bağlı verilerin iPhone belleğinden silinmesini içerir. Bu, profilin bağlantısını kaldırdıktan sonra, profille yakından ilişkili Gmail e-postalarına, kişilerine ve diğer öğelere artık erişemeyeceğiniz anlamına gelir. Ancak bu veriler Google bulutunda hâlâ mevcuttur ve hesap telefonla yeniden ilişkilendirilerek herhangi bir zamanda geri yüklenebilir.

iOS  Ayarlarına  erişmek için iPhone Ana ekranında bulunan dişli şeklindeki düğmeye dokunun. Şifre ve hesap bölümüne gidin. Hesabı sil öğesine dokunun ve devam etme isteğini onaylamak için  ekranda görüntülenen menüye bağlı iPhone’dan Sil düğmesine dokunun. Telefondan Gmail hesabı kaldırmak bu kadar kolay!

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın