TikTok hesap silme işlemi nasıl yapılır?

TikTok hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Popüler sosyal medya uygulamaları hızı bir şekilde değişmeye başlıyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazla kullanılan TikTok son dönemlerde aldığı güncellemeler ve yasaklar ile gündeme gelmeyi başarmıştı.

Gençlerin ve diğer yaştaki insanların dikkatini çekmeyi başaran uygulama 7’den 70’e anlayışını ciddi anlamda gösterebilir durumda. Elbet ki herkes bir sosyal medya hesabını açtıktan sonra bir de kapatmak istemiştir. TikTok hesap silme işlemi nasıl yapılır? Adım adım anlattığımız rehberimiz sayesinde TikTok hesap silme işlemini oldukça basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemler öncesinde hatırlatmakta fayda var. TikTok hesabınızı sildikten sonra tekrar aynı bilgiler ile açma şansınız bulunmuyor. Yani İçerisinde gidebilecek bir bilginiz varsa geri getirilmeyecek şekilde sonsuza kadar silinmekte.

TikTokAdım Adım Hesap Silme

Daha önceden açmış olduğunu TikTok hesabına erişiminiz halen bulunuyorsa göstereceğimiz yöntemler ile kısa sürede kapatabilirsiniz. Erişiminizin olmadığı hesaplar için TikTok resmi ile iletişime geçmeniz gerekmekte.

TikTok adım adım hesap silme işlemi nasıl yapılır? Göstereceğimiz yöntemler ile kesin olarak hesap silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz nacak geri dönüşü olmadığını söylemekte fayda var. Yapacağınız işlemler sonrasında oluşabilecekler tamamen sizin sorumluluğunda yer almaktadır.

  • Güncel bir IOS veya Android cihazdan TikTok uygulamasına giriş yapın.
  • Açılan TikTok uygulamasına silmek istediğiniz hesap ile giriş sağlayın.
  • Giriş sağladıktan sonra gelecek olan ekrandan sağ alt kısımda bulunan “Ben” butonuna tıklayın.
  • “Ben” butonuna tıkladıktan sonra profilinize yönlendirileceksiniz. Yönlendirme işleminden sonra sağ üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayın.
  • Gelecek olan ekrandan “Hesabı Yönet” seçeneğini seçin ve bir sonraki adıma geçiş sağlayın.
  • “Hesabı Yönet” sekmesine tıkladıktan sonra gelecek olan sayfanın en alt kısmında “Hesabı Sil” seçeneği bulunmakta.
  • “Hesabı Sil” seçeneğine tıkladıktan sonra gelecek olan ekrana doğrulama amacı ile şifrenizi girmeniz gerekecek.
  • Şifrenizi girdikten sonra hesabı silmek isteyip istemediğinizi soran bir seçenek ile karşılaşacaksınız. “Evet” seçeneğine tıkladıktan sonra TikTok hesabınızı başarılı bir şekilde silebilirsiniz.

TikTok Hesabı Nasıl Kapatılır Resimli Anlatım

Adım adım TikTok hesabı silme yöntemimiz sayesinde sorunsuz şekilde TikTok hesabınızı silebilirsiniz. Onun dışında anlatacağımız resimli anlatım sayesinde de hesabınızı kapatabilirsiniz. Her ne kadar kapanan hesaplar sizin için tamamen kapanıyor olsa da durum TikTok için pek de öyle değil.

TikTok hesap kapatma işleminden sonra hesabınız hiçbir bekleme süresi yaşanmadan kapatılır. Ancak ilerleyen dönemlerde yaşanabilecek yasal durumlar için bilgileriniz TikTok tarafından veri tabanında tutulur.

TikTok hesabı nasıl kapatılır resimli anlatım yöntemi sayesinde hesabınızı adımları takip ederek kısa sürede kapatabilirsiniz. Kısa kısa adımlar atarak başarabileceğiniz işlemler sonrasında hesabınıza erişiminizin tamamen kayıp edileceğini hatırlatmakta fayda var. TikTok Hesabı Nasıl Kapatılır Resimli Anlatım

Öncelikle güncel bir Android veya IOS uygulaması üzerinden TikTok uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapacağınız hesabın kapatacağınız hesap olduğundan emin olduktan sonra diğer adımlara geçiş yapabilirsiniz.

TikTok uygulaması açıldıktan sonra sağ alt kısımda bulunan “Ben” ya da “Profile” yazan seçeneğe tıklayarak profil sekmenize ulaşmanız gerekmekte.

Profil sekmenize geldikten sonra sağ üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayarak şu anda görüntülediğiniz sayfaya gelmiş olmanız gerekmekte.

Görmüş olduğunuz alanın en üstünde bulunan “Hesabımı Yönet” kısmına tıklayarak asıl ayarlama işlemlerini yapacağımız alana geçiş yapmanız gerekmekte.

Geçiş işleminden sonra gelecek olan ekranın en alt kısmında bulunan “Hesabı Sil” seçeneğine tıklayarak bir sonraki aşmaya geçiş sağlamanız gerekmekte.

“Hesabı Sil” seçeneğine tıkladıktan sonra gelecek olan ekrana güvenlik amacı ile şifrenizi tekrar girmeniz gerekmekte. Şifrenizi girdikten sonra “Devam Et” seçeneğine tıklayarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Sonraki adımda sorulacak soruda “Evet” seçeneğine tıklayarak hesabınızın silinmesini onaylamanız gerekmekte. Onaylama işleminden sonra hesabınız kalıcı olarak kapatılacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın