× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Site içeriğini birden fazla dilde sunarak uluslararası kitleleri de müşteri tabanına dahil etmek isteyenler buraya! Çok Dilli Siteler için En İyi 12 WordPress Çoklu Dil Eklentisi listemiz dış pazarlara girişi hızlandırmak isteyenler için hazırlandı.

Yabancı dillerde yeni içerik geliştirmenin zor ve zaman alıcı olması nedeniyle web sitesi sahiplerinin işini kolaylaştıran çoklu dil eklentileri son zamanların en popüler ve en hızlı çözümlerinden. Bunun nedeni tahmin edeceğiniz üzere kullanıcılara ana dillerinde hitap etmenin; kişiselleştirilmiş ve yerelleştirilmiş kullanıcı deneyimi sunmanın en iyi yollarından biri olması.

Çoklu Dil WordPress Eklentilerinin Avantajları Nelerdir?

Farklı dillerde e-ticaret siteleri ve kurumsal web siteleri oluşturmak için yaygın olarak kullanılan çoklu dil eklentileri, WordPress’in web sitelerini çeşitli dillerde çalıştırmak için yerleşik çeviri özelliğine sahip olmaması nedeniyle önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

1. Daha Fazla Kitleye Ulaşabilmek

Birden çok dil seçeneği olan bir web sitesi oluşturmanın daha fazla trafik çekmeye, daha geniş ve uluslararası bir kitleye ulaşmaya yardımcı olduğu aşikârdır. Ancak, çok dilli web sitelerinden en iyi sonuçları almak için öncelikle Google Analytics gibi araçlarla sitenizin hedef kitlesinin en çok kullandığı dilleri ve hangi konumlardan web sitenize eriştiğini kontrol etmeniz önerilir. Web sitenizin farklı bölgelerden önemli ölçüde aktif kullanıcıları yoksa çok dilli bir web sitesi yatırıma değer olmayabilir.

2. Daha Fazla Görünürlük Elde Edebilmek

Marka güvenini artırma ve pazarlama maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olsa da çok dilli web sitelerinin en büyük katkıyı SEO çalışmalarınıza sağladığını söylemek yanlış olmaz. Kullanıcı deneyimi açısından etkili bir dokunuş olması bakımından da çok dilli bir web sitesine sahip olmak, işletmenize sandığınızdan da fazla müşteri getirebilir.

3. Daha Fazla Satış Yapabilmek

Çok dilli bir WordPress web sitesi oluşturmak daha geniş bir kitleye hitap etme, daha fazla görünürlük elde etme ve bunların doğal sonucu olarak daha fazla satış yapma avantajını elde etmenizi sağlar. Her dil için uygun para birimlerini ve ölçü birimlerini kullanmaktan tutun da multimedya içeriğinize dahi çevrilen diller için altyazılar ve seslendirmeler koyabilen eklentiler
sitenizi en popüler dillerde küresel pazarda satışa sunmanıza olanak tanır.

En İyi 12 Çoklu Dil WordPress Eklentisi

Mevcut WordPress çeviri eklentileri; çok dilli seçenekler sunanlar ve otomatik çeviri özelliği olanlar şeklinde iki geniş kategoride incelenebilir. Çoğu eklenti her iki özelliğe de ücretli sürümlerinde sahiptir.

Otomatik seçenek, WordPress web sitenizi yeni dilde sunmak için bir algoritma kullanır. Bu yöntem hızlıdır çok dilli bir site oluşturma süresini azaltır. Ancak, otomatik olarak teslim edilen metin; yazım veya sözdizimi hataları içerebilir, yanlış ifadelere yol açabilir.

Uyarı: Hız için otomatik çeviriyi kullanabilir ve ardından içeriği profesyonel bir çevirmenle görüşerek manuel olarak düzeltebilirsiniz. Çünkü bu şekilde tercüme edilen bir web sitesi, şirketin profesyonel yaklaşımını göstermekte yetersiz kalabilir ve ciddiyetini azaltabilir. Ayrıca çevirinin yerelleştirilmesi, yani belirli bir ülkeye, çevreye veya pazara uyarlanması konusu da dikkate alınmalıdır.

1. WordPress Multilingual Plugin

WordPress Multilingual Plugin, WPML, WordPress Çoklu Dil Eklentisi
40’tan fazla dilde sitenizi yayınlamanıza olanak tanıyan WPML, ile Kanada Fransızcası veya Meksika İspanyolcası gibi seçenekleri kullanmak mümkün.

Kurumsal sitelerden bloglara kadar bir milyondan fazla sitede kullanılan WordPress Multilingual Plugin (WPML), çok dilli siteler oluşturmayı ve çok dilli siteleri çalıştırmayı kolaylaştırıyor.

Neyi çevireceğinizi ve hedef dilleri tek bir gösterge panosundan seçebileceğiniz eklenti, güçlü çeviri yönetimi ve yüksek kalitede profesyonel çeviriler sunmasıyla ünlü. WordPress API kullanan her tema veya eklentiyle uyumlu olan WPML ile sitenizde sayfaları, gönderileri, kategorileri, menüleri, widget’ları, hatta tema metinlerini çevirmek mümkün.

WooCommerce ile çok dilli ve çok para birimli e-ticaret sitelerini kolaylıkla oluşturmaya ve çalıştırmaya da olanak tanıyan WPML, ürün listelemesinden alışveriş sepeti, ödeme aşamaları ve onay e-postalarına kadar yüksek kalitede, yerelleştirilmiş çeviri desteği sunuyor.

Sitenizi farklı dillerdeki aramalar için optimize etmenize yardımcı olan WPML; URL’lerin nasıl göründüğü üzerinde tam kontrole sahip olmanızı ve çeviriler için SEO meta bilgilerini ayarlayabilmenizi sağlıyor. WPML ile arama motorları sitenizin yapısını rahatlıkla anlıyor ve doğru trafiği doğru dillere yönlendiriyor.

WPML memnun kalmadığınız taktirde 30 günlük geri ödeme sunuyor. Tüm paketleri, bir yıl boyunca destek, güncellemeler ve 30 günlük para iade garantisini içeriyor.

Güvenliği de ciddiye alan, iç ve dış denetimleri kullanan WPML, her yeni WordPress sürümünü destekleyecek şekilde optimize ediliyor, tüm WordPress özelliklerini ve güvenlik güncellemelerini kapsıyor.

Otomatik çevirileri Google, DeepL ve Microsoft tarafından desteklenen WPML’nin çevirilerine insani bir dokunuş eklemek için WPML’yi entegre bir profesyonel çeviri hizmetine bağlayabiliyorsunuz.

Haftada 6 gün, günde 19 saat ve 9 dilde neredeyse kesintisiz destek sunabilen WPML ekibi, aklınıza takılan soruları çözümsüz bırakmama konusunda da iddialı. Güncellemeleri WordPress sürümlerinden önce yayınlamaları, uyumluluğu sağlamak için diğer eklenti ve tema yazılımcılarıyla birlikte çalışmaları sitenizin istikrar ve performansını önemsediklerinin göstergelerinden.

Eklentiyi yükledikten sonra sitenizin yavaşlaması ya da eklentinin herhangi bir performans sorununa neden olması durumunda WPML, satın alımdan itibaren 12 aya kadar geri ödeme garantisi veriyor.

2. Weglot Translate

WordPress Çeviri Eklentisi, Weglot Translate
10 günlük ücretsiz denemeden sonra projenizde 2000’den az kelime varsa, Weglot’u ücretsiz olarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Sitenizde 2000’den fazla kelime varsa, Weglot web sitenizi çevirmeyi durduruyor ve hesabınızı yükseltmeniz gerekiyor.

Weglot, bir web sitesinin tercüme edilmesi için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip bir WordPress çeviri aracı. Otomatik içerik algılama özelliğiyle öne çıkan Weglot, sitenizin metnini, görsellerini ve meta verilerini algılayarak sayfaları güncellendikçe çeviriyor ve yeni eklenen içeriği çevirmek için manuel tarama sürecinden kurtulmanızı sağlıyor.

Eğer en azından bir Pro planınız varsa, Weglot’u birden fazla web sitesinde kullanmak mümkün. Bu özellik birkaç web sitesini ayrı ayrı yönetmenize olanak tanıyor.

Otomatik olarak oluşturulan dil alt dizinleri, hreflang etiketi uygulaması ve çevrilmiş meta veriler, eklentinin farklı dillere çevrilmiş sayfalarınızın arama motorlarında sıralama almasını kolaylaştıran SEO özellikleri arasında.

Manuel çalışma gerektirmeyen çeviri kalitesine rağmen eklenti, kontrol panelinize çevirmenler ekleyerek, görevler atayarak, ekip arkadaşlarınızla işbirliği yaparak veya kontrol panelinden profesyonel çeviri sipariş ederek çevirileriniz üzerinde tam düzenleme ve kontrolü elde edebilmenize olanak tanıyor.

3. TranslatePress

TranslatePress , Çoklu Dil WordPress Eklentileri
Kullanıcı dilini otomatik algılama özelliği ile tarayıcı diline veya IP adresine göre ziyaretçileri dil tercihlerine yönlendirmeye olanak tanıyan eklenti 250.000’den fazla web sitesinde kullanılıyor.

Farklı diller için farklı menü öğelerini yapılandırmayı mümkün kılan TranslatePress, web sitelerini dakikalar içinde yabancı dillere çevirmek için tercih edilebilecek kullanımı en kolay WordPress çoklu dil eklentileri arasında yer alıyor. WooCommerce, özel gönderi türleri ve çeşitli site oluşturucular için tam destek sunan eklenti, Google Translate veya DeepL ile sitenizin tamamını otomatik olarak çevirerek çeviri sürecini hızlandırmanıza olanak tanıyor. Ardından, çevirileri manuel olarak kolaylıkla hassaslaştırabiliyorsunuz.

Basit çeviri arayüzüne sahip olan, çoğu eklenti ve temayla uyumluluk sorunları bulunmayan TranslatePress, kendi kendine barındırılan mimarisi ve yıllık lisansın süresi dolunca da web sitenizin beklendiği gibi çalışmaya devam etmesi gibi özelliklerle öne çıkıyor.

Kısa kodlardan, formlardan ve sayfa oluşturuculardan alınan çıktılar da dahil olmak üzere tüm sayfayı bir kerede çevirmenize olanak tanıyan TranslatePress, sayfa bilgisi, sayfa başlığı, açıklama, Twitter ve Facebook grafik verileri için SEO desteği ve tüm popüler SEO eklentileri (Yoast SEO, Rank Math, AIOSEO , SEOPress) için çok dilli site map desteği sunuyor.

4. Polylang

Çok Dilli Siteler için WordPress Dil Eklentisi, polylang
Polylang, WordPress sitelerini yabancı dillerde yayınlamanın en hızlı ve en kolay yollarından biri.

WordPress dizininde bulunan en popüler dil eklentisi olan Polylang, URL’lerden etiketlere çok sayıda bileşeni çevirmeniz için tasarlanmış, 700.000’i aşan kullanıcıya sahip güçlü bir araç.

Alışkanlıklarınızı değiştirmemek için WordPress arayüzüne mükemmel bir şekilde entegre olan eklenti, herhangi bir ekstra tablo kullanmıyor ve değerlendirilmesi uzun olan kısa kodlara güvenmiyor. Yalnızca WordPress’in yerleşik temel özelliklerini (taksonomiler) kullanıyor. Bu da çok fazla bellek gerektirmeden ve web sitenizin performansına zarar vermeden çalışmasını sağlıyor.

Çoğu önbellek eklentisiyle ve başlıca SEO eklentileriyle uyumlu olan Polylang, html hreflang etiketleri ve opengraph etiketleri gibi çok dilli SEO ile otomatik olarak ilgileniyor. Dilerseniz her bir dil için bir dizin, bir subdomain veya domain kullanma imkanı da sunuyor.

İstediğiniz kadar dil kullanmanıza izin vermesi, RTL komut dosyaları desteklemesi, WordPress dil paketlerini otomatik olarak indirip güncellenmesi, RSS beslemeleri ve tüm varsayılan WordPress widget’larını desteklemesi gibi çok sayıda özelliğe sahip olan eklentiyle, orijinal içerik, kategoriler, gönderi etiketleri ve metalar, yeni bir gönderi veya sayfa çevirisi eklenirken otomatik olarak kopyalanabiliyor.

5. Babble

Babble, çeviri çerçevesi
Babble’ı denemek isterseniz WordPress sunucularından yeni bir dil paketi alarak Babble’ı GitHub’tan yüklemeniz gerekiyor.


Babble, WordPress sitenizi çok dilli bir web sitesi yapmanızı sağlayan ücretsiz, açık kaynaklı bir çeviri çerçevesi. VIP’ler düşünülerek oluşturulmuş, çekirdek uyumlu bir araç olan Babble, minimum ek yük ve maksimum performansla çalışacak şekilde optimize edilmiş.

Babble’ın çeviriye dair her çeşit işlevselliğe yardımcı olacak bir dizi API işlevi sunması ve geliştiricilerinin WordPress çekirdek platformuna aktif olarak katkıda bulunan bir ekip olması en iyi WordPress çeviri eklentileri listelerinde demirbaş olmasının nedenlerinden.

Kurulum oldukça basit olan Babble’ı kullanmaya başlamak için:

  1. ‘babble’ dizinini ‘/wp-content/plugins/’ dizinine yükleyin.
  2. Settings -> Permalinks’den permalinks’in etkinleştirildiğinden emin olun.
  3. Eklentiyi WordPress’teki ‘Eklentiler’ menüsünden etkinleştirin. İstediğiniz dilleri ayarlamanız istenecektir, yüklemiş olduğunuz dil paketlerinden herhangi birini seçebilirsiniz.
  4. Yönetici panelinde language switcher menüsünü dilleri değiştirmek ve yeni sürümlerini oluşturmak için kullanabilirsiniz.

6. Multisite Language Switcher

Multisite Language Switcher,  ücretsiz WordPress eklentisi
Çok dilli içerik oluşturmanın basit bir yolunu sunan Multisite Language Switcher, uluslararası bir kitleye hitap etmek isteyenlerin neredeyse tüm içeriği ücretsiz olarak çevirmelerini sağlıyor.

Multisite Language Switcher, sitenizin herhangi bir kilitleme etkisi olmadan hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlayan açık kaynaklı, basit, güçlü ve kullanımı kolay bir dil değiştirici. Diller arasında anında geçiş yapmanızı sağlayan bu ücretsiz WordPress eklentisinin doğru çalışması için, her blogda ayrı ayrı başlatmanız gerekiyor.

Almanca, İtalyanca, Fransızca, Arapça, Sırpça, Yunanca ve Rusça dahil olmak üzere bir dizi farklı dili destekleyen eklenti; sayfaların, gönderilerin, özel gönderi türlerinin ve özel sınıflandırmaların çevirilerini kolaylaştırıyor.

7. Google Website Translator / Prisna

Google Website Translator,  Prisna, çok dilli çözüm
Bildirilen sorunları düzeltme ve yeni WordPress sürümleriyle uyumluluğu sağlamak için güncellemeler sunma konusunda destek hizmeti veren eklenti, sayfa yükleme hızını etkilememe özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Google Website Translator / Prisna; WordPress sitenizi 100’den fazla dile çevirmenize olanak tanıyan kullanıcı dosTu ve eksiksiz bir multilingual WordPress eklentisi. Google’ın otomatik çeviri hizmetinin gücünü kullanan eklenti, kolay kuruluma ve herkesin anlayabileceği basit ayarlara sahip.

Yapılandırmaları kolaylıkla aktarmak için ayarları içe/dışa aktarma seçeneği sunan yazılım, diğer eklentiler çok sayıda kayıt kullanırken tüm ayarları veritabanında yalnızca bir kayıtta saklıyor. Javascript ve css dosyaları gibi herhangi bir harici dosya yüklemediği için hız ve sitenizi yavaşlatmama konusunda iddialı.

Eklentinin desteklediği dilleri şu şekilde sıralayabiliriz: Afrikanca, Arnavutça, Arapça, Ermenice, Azerice, Baskça, Belarusça, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Katalanca, Cebuano, Chichewa, basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce, Esperanto, Estonca, Filipince, Fince, Fransızca, Galiçyaca, Gürcüce, Almanca, Yunanca, Gujarati, Haiti Creole, Hausa, İbranice, Hintçe, Hmong, Macarca, İzlandaca, İbo, Endonezyaca, İrlandaca, İtalyanca, Japonca, Cava dili, Kanadaca, Kazakça, Khmer, Korece, Lao, Latin , Letonca, Litvanca, Makedonca, Madagaskarca, Malayca, Malayalamca, Maltaca, Maori, Marathi, Moğolca, Birmanca, Nepalce, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce, Pencapça, Rumence, Rusça, Sırpça, Sesotho, Sinhala, Slovakça, Slovence, Somali , İspanyolca, Sundanese, Swahili, İsveççe, Tacik, Tamilce, Telugu dili, Tay dili, Türkçe, Ukraynaca, Urduca, Özbekçe, Vietnamca, Galce, Yidiş, Yoruba ve Zulu dili.

8. GTranslate / Google Language Translator

GTranslate, Google Language Translator,  çok dilli siteye çevirme
Çok dilli web sitenizin 5 dakikadan daha kısa sürede hazır hale getiren GTranslate; TDN teknolojisi ile web sitenizi yerelleştirmek için ortamınızı değiştirmenizi ve yazılım yüklemenizi gereksiz kılıyor.

Web sitesi çevirilerinde kolaylaştırıcı süreçler sunma odağıyla geliştirilen GTranslate, herhangi bir HTML web sitesini istenilen dile çevirebiliyor ve çok dilli hale getirebiliyor. Web sitesi tercümesi sektöründe adından söz ettirmeyi başaran eklenti,15 günlük ücretsiz deneme sürümüne ve milyonlarca indirmeye sahip. Dünya’nın dört bir yanından insanların sattığınız bir ürünü arama motorlarında kendi ana dillerinde arayarak bulabileceği şekilde güçlü SEO optimizasyonlarına sahip GTranslate’in, aktif olarak kullanıldığı web sitesi sayısı 500.000 civarında.

GTranslate, çevirileri satır içi düzenleyiciyle doğrudan manuel olarak düzenlemenize ve http://fr.alanadınız.com şeklinde her dil için ayrı URL’lerinizin olmasına olanak tanıyor. Her dil için ayrı bir alan adınızın olmasını da sağlıyor; örneğin domain.fr Fransa’daki arama motorları sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanızı kolaylaştırır.

Çok dilli SEO’nun önemli bir parçası olan web sitesi URL’sini çevirmeye olanak tanıyan GTranslate, sitede yeni içerik keşfettiğinde hızla tercüme ediyor ve çeviri önbelleğinde saklıyor. Bu tahmin edeceğiniz üzere çevrilen sayfaların hızlı yüklenmesi bakımından önemli bir özellik. Ayrıca GTranslate herhangi bir sunucu gereksinimi istemiyor ve herhangi bir programlama dilinde yazılmış olan tüm web sitelerini destekliyor.

Tüm HTML web sitelerini destekleyen eklentinin ücretsiz sürümü, istatistiksel makine çevirilerini kullanıyor, web sitenizi otomatik olarak birden çok dile çevirmenize izin veren yerleşik bir Javascript motoruna sahip. Ücretsiz sürüm ile web sitenizin URL’si değişmiyor ve çeviriler saklanmıyor. Deneme süresi içerisinde iptal edilmediğinde hesabınızdan ödeme almaya başladığı için ücretsiz sürümü kullananların dikkatli olması gerekiyor.

GTranslate‘in ücretli sürümleri, İngilizce için Google neural machine çevirilerini kullanıyor ve çevirileri manuel olarak hassaslaştırmayı mümkün kılıyor. Ücretli sürümler aslında, Translation Delivery Network (TDN) / Çeviri Dağıtım Ağı olarak da bilinen bir çeviri proxy’si. Web sitenizin çevrilmiş sürümlerini, dile özel bir alan adı altında bulut ağı üzerinde barındırıyor. Bu durumda her dilin ayrı bir alan adı olabiliyor ve arama motorlarında indeksleniyor, bu da uluslararası trafiği ve satışları artırmanıza yardımcı oluyor.

9. WPGlobus

WPGlobus,  çok dilli web sitesi oluşturmak, e-ticaret sitesini çevirmek
WPGlobus, e-ticaret sitelerinin uluslararası düzeyde gelişimine odaklanan çok dilli bir WordPress eklentisi.

WPGlobus, ücretsiz bir eklentiyle küresel bir kitleye hitap eden çok dilli bir web sitesi oluşturmak isteyenler için önerilen popüler dil araçlarından. Yoast SEO’yu her dil için ayrı “odak anahtar kelimelere” izin verecek şekilde genişletmenize izin veren WPGlobus, çeviriye ihtiyaç duyulmayan veya henüz hazır olmayan sayfaları tek bir dilde yayınlamak gibi detaylarla yol almanıza olanak tanıyor.

İnsanların kendi dillerindeki web siteleriyle etkileşime girme olasılığı yabancı sitelere oranla daha yüksek olduğundan özellikle, e-ticaret sitelerinde para birimleri dahil her bileşen için sorunsuz çeviri sağlayan, sitedeki tüm ürünler ve sınıflandırmalar için yüksek kalitede çeviri özelliği sunan eklenti; çok dilli WooCommerce mağazası oluşturmanızı büyük oranda kolaylaştırmasıyla ünlü.

10. MultilingualPress

MultilingualPress
Beaver Builder ve Elementor’u destekleyen, VIP Go uyumluluğu sunan MultilingualPress’i özel işlevlerle genişletmek mümkün.

MultilingualPress, WP Auto Translate ile web sitesi içeriği için otomatik çeviri sunan, DeepL ve Google Translate gibi en popüler çeviri hizmetlerine bağlanmanıza ve içeriğinizi sadece birkaç tıklamayla dilediğiniz yabancı dile çevirmenize olanak tanıyan açık kaynaklı bir WordPress eklentisi.

Alışılmış çözümlere kıyasla farklı bir yaklaşım kullanan Multisite tabanlı olduğundan, tüm dilleri yükleyen ancak sonunda yalnızca birini görüntüleyen diğer çözümler yerine, site başına yalnızca bir dil yüklediğimiz için performans sorunu yaşamanızı engelliyor.

Ayrıca, eklenti WordPress-Core’da hiçbir şeyi değiştirmediğinden WordPress sürümünüzü güncellemekten ve diğer güçlü eklentilerle çakışmaktan korkmanıza gerek kalmıyor.

Varsayılan olarak sağlanan 800’den fazla dili ile MultilingualPress, popüler tüm siteleriniz için çevirileri merkezi olarak yöneterek özel alanlarınızın kontrolünü elinize almanızı sağlıyor. WooCommerce için optimize edilmiş olan eklenti, birden fazla mağaza oluşturmayı ve yönetmeyi basitleştiriyor.

Sunucu ayarlarınıza daha iyi uyması ve site performansını iyileştirmesi için yalnızca gerekli bileşenleri etkinleştirmenizi mümkün kılan MultilingualPress ile önbellek sistemini yönetmek de oldukça kolay.

Tarayıcı ayarlarına bağlı olarak ziyaretçilerinizi otomatik olarak tercih ettikleri dile yönlendirmenizi sağlayan eklentiyle tüm gönderiler, sayfalar, widget’lar ve ayarlar dahil olmak üzere ağınızdaki mevcut sitenin bir kopyasını oluşturabiliyorsunuz.

Portföyler, etkinlikler, referanslar gibi özel gönderi türlerini de başarıyla çeviren MultilingualPress, WordPress Dışa Aktarma/İçe Aktarma aracıyla yabancı dillerdeki içeriğini başka bir kuruluma aktarmanıza da olanak tanıyor.

MultilingualPress’in çok dilli WP siteleri için oldukça kapsamlı bir çözüm olması, 50’den fazla WordPress uzmanından oluşan deneyimli bir ekip tarafından desteklendiğinin göstergesi.

11. Lingotek

Lingotek
Zamanında ve bütçe dahilinde yüksek kaliteli çeviri sağlamak için araçlar sunan LingoTek, aslında teknoloji odaklı bir çeviri hizmeti şirketi.

Lingotek, bir dizi algoritma ve yapay zeka kullanan bulut tabanlı bir çeviri yönetimi çözümü. Oluşturduğunuz içerik türü ne olursa olsun, 250’den fazla dilde yazılı, sözlü ve görüntülü çeviri çözümleri sunan Lingotek 5.000’den fazla, profesyonel dilbilimci ağına sahip.

Çevrimiçi kursların eğitim içeriğini çevirmeye de olanak tanıyan modern sistemiyle LingoTek, mevcut pazarlarda yatırımlarını genişletme veya dünya çapında yeni ülkelerde girişimler başlatma konusunda akıllıca kararlar almak isteyenleri hedefliyor.

Lingotek; Adobe, Oracle, Acquia, Salesforce gibi pek çok teknoloji şirketinin uygulamalarıyla kullanıma hazır entegrasyonlar sunuyor. Çeviri, ortamda gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor ve kullandığınız sistemlerde yerelleştirme sürecini kolaylaştırıyor.

TMS Workbench adını verdiği çeviri düzenleyicisiyle çeviri bellekleri, terminolojiler, makine çevirisi, biçimlendirme, kalite kontrolleri ve çevrilen içeriğin tam zaman çizelgesi, geçmişi dahil tüm görevleri tek bir gösterge panosundan yönetmenize yardımcı oluyor.

12. Loco Translate

Loco Translate
Çevirileri yönetmenize ve yazılımınıza entegre etmenize yardımcı olan Loco, bir projeyi bitirdikten sonra, onu silip ücretsiz sürümle devam etmenize olanak tanıyor.

Loco, çok dilli uygulamalar ve web siteleri geliştirmek isteyenler için tasarlanmış, ücretsiz ve pro planları bulunan bir çeviri patformu. Çeviri dizelerini yönetmenizi, çevirmenlerle işbirliği yapmanızı ve çeviri dosyalarını dışa aktarmanızı kolaylaştıran Loco, birçok dosya biçimini destekleyerek platformlar arası yerelleştirmeye de yardımcı oluyor.

Tek bir Loco projesyle, aynı çeviri setini birden çok platformda aynı anda yönetmek mümkün.

WordPress gibi özelleştirilebilir temalara sahip bir platform kullanıyorsanız Loco, temanızın ve eklentilerinizin çevirisini yönetmenize de yardımcı oluyor.

Loco kontrol panosu, ilerlemeyi izlemeniz ve görevleri diğer ekip üyelerine atamanız için güçlü araçlar içeriyor. Loco panosu aracılığıyla yapabileceğiniz çoğu şey API aracılığıyla da yapılabiliyor, bu da iş akışınızı ihtiyaç duyduğunuz oranda otomatikleştirmenize olanak tanıyor. API’nin en değerli işlevi, derleme veya dağıtım işlemleri sırasında çeviri dosyalarını yazılımınıza çekmek.

Yaptığınız her çevirinin önceki düzenlemesini saklayan Loco, ekibinizde kimin neyi ne zaman değiştirdiğini görmenizi, gerekirse bir önceki revizyona dönmenizi sağlıyor. Ücretsiz hesaplar, yalnızca mevcut çevirinizi ve bir önceki düzenlemenizi saklarken profesyonel hesaplar, sınırsız bir revizyon geçmişi sunuyor.

Özet

Uluslararası trafiği artırmaya, küresel bir kitleye ulaşmaya ve yeni pazarlar keşfetmeye yardımcı olan çeviri çözümleri, özellikle satışları artırmak isteyen e-ticaret sitelerinin gözdesi.

İnternet kullanıcılarının üçte birinden daha azının İngilizce konuşuyor olması ve çevrimiçi alışveriş yapanların büyük bir kısmının yalnızca kendi dillerinde ürün satan web sitelerinden satın alma eğilimine dair verilere ulaşan araştırmalar; sunabileceğiniz en iyi kullanıcı deneyiminin, web sitenizi birçok dilde kullanıma sunmak olduğunun kanıtı.

Gittikçe gelişen WordPress çoklu dil eklentileri web sitenizi herhangi bir dile çevirmeniz dışında dünyanın diğer bölgelerinden müşterilere ulaşmanıza yardımcı olmak, müşteri sadakatını artırmak, trafiği ve satışları çoğaltmak gibi avantajlar sunuyor.

Projenizin küreselleşmesi için ihtiyaç duyduğunuz çeviri çözümünü Çok Dilli Siteler için En İyi 12 WordPress Çoklu Dil Eklentisi listemizde bulmanız dileklerimizle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir