× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Android virüsleri nasıl bulaşır ve çasıl çalışırlar? adlı bu makalmiz birçok telefon kullanıcı için ilaç niteliğindedir. Android virüsleri nasıl bulaşır? sorusuna geçmeden önce birtakım ön bilgi vereğiz.

Akıllı telefonlar yaygınlaştıkça birçok kişi “Akıllı telefonunuzda virüs var mı?” diye sormaya başladı. Antivirüs programı ile telefonunuzu güvenle kullanabilirsiniz. Telefonunuzda virüs taraması yapmak, android telefonunuzu korumanın en kolay yoludur.

Akıllı telefonların yayılmasıyla ilgili birçok tehlike var. Bilgisayar korsanları ve kötü niyetli kişiler her gün binlerce kişiye saldırır. Ancak telefonunuzda bir şeyler ters giderse, “Telefonunuzda virüs var mı?” diye merak ediyorsunuz. Telefonunuza virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın en iyi yolu bir virüs tarayıcısı edinmektir. Mobil kötü amaçlı yazılımlar her geçen gün artıyor ancak birkaç basit adımı izleyerek cihazınızı zarar görmekten koruyabilirsiniz. Ayrıca açılır reklamları ve kötü amaçlı yazılımları da durdurarak bunun önüne geçebilirsiniz.

Android Virüs Çeşitleri

Birçok android telefon vardır. Bu android telefonlarda birçok virüs vardır. Bu bölümde ise android virüs çeşitlerini ele alacağız. Bu virüs çeşitleri; Truva Atı, e-dolandırıcılık, fidye yazılımı, reklam yazılımı, casus yazılımı ve solucan gibi android virüs çeşitleribulunmaktadır.

Android Telefonlarda Virüs Belirtileri Nelerdir?

Android telefon kullanıcıların en büyük sıkıntısı virüstür. Bizde bu bölümdeandroid telefonlarda virüs belirtileri nelerdir? bunu ele alacağız. Telefon pi ömrünün az olması, telefonun aşırın derece ısınması, artan telefon faturaları, veri kullanımında artış olması gibi belirtileri vardır.

Android Virüsleri Nasıl Bulaşır v?

Makalemizin başında android virüsleri nasıl bulaşır?  sorusunu sormuştuk. Şimdi bu sorunun cevabını inceleceğiz. Bunun birkaç yöntemi var bunlar;

Kötü amaçlı uygulamalar

Bu amaçdaki uygulamaları indirmek, kötü amaçlı yazılım bulaşmanın en kolay yoludur. Bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımları popüler yada yeni uygulamalar olarak gizler ve bunları uygulama mağazasına ekler.

Kötü amaçlı raklamlar

Bunun, şüpheli çevrimiçi reklamcılık yoluyla kötü amaçlı yazılım yaydığı bilinmektedir. Bu reklamlara tıklamak size kötü amaçlı yazılım bulaştırabilir.

Virüslü bağlantı

Bilgisayar korsanları genel olarak virüslü web sitelerine bağlantılar içeren e-postalar veya SMS mesajları gönderir. Kötü amaçlı yazılımı indirmeye başlamak için üzerine tıklayın.

Bu makalemizde android virüsleri nasıl bulaşır? adlı makalmizi inceledik. Umarım sizler için faydalı olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir