× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Kalanşo çiçeği olarak bilinen çiçeğin gerçek adı Kalanchoe’dur. Bu küçük rengarenk çiçekli bitki Asya ve Afrika kökenli olup sukulent familyasına aittir. Bu tür en fazla Madagaskar ülkesinde görülmüştür. Sukulent familyasına ait olan bitkilerin bakımı çok kolaydır ve çabuk çoğalır. Kalanşo da tüm güzelliği ve renkleriyle bakımı kolay olan bu sukulent bitkilerinden biridir. Evinizde iş yerinizde bir ortam yaratmak ve huzur bulmak istiyorsanız kolaylıkla bu çiçeği alıp yetiştirebilirsiniz.

Kalanşo çiçeklerinin renkleri beyaz, sarı, turuncu, kırmızı ve pembe olabilir ve kırılan yaprakları yere değdiği anda yetişmeye başlar. Bu yüzden Kalanşonun anlamı düşen ve yeşeren manasına gelmektedir. Ayrıca kalanşolar çok fazla yer kaplamadıkları için her köşeye konulabilir. Çünkü bunlar sürekli dallanıp budaklanma özelliği göstermezler.

Kalanşo Nasıl Çoğaltılır?

Her yıl çiçek açan kalanşoların bakımı ve çoğalması çok kolaydır. Çoğaltmak için mayıs ayında çiçek açması durduktan sonra dalından kesilerek başka bir saksıya ekilebilir. Ardından çok az su verilerek beklenmeye başlanır. Sulama yapılırken kalanşo saksısının her tarafına eşit miktarda su dökmeye dikkat etmeniz gereklidir. Döktüğünüz suyun da oda sıcaklığında olması önemli bir koşuldur.  Yılda bir kere de vitamin verilmesi gereken bu çiçekler, başka herhangi bir cisimle temastan da uzak tutulmalıdır. Hemen hemen her mevsim de kalanşonun dalını kırarak ve biraz suda bekleterek çoğaltabilirsiniz. Suda bekletmek bitkinin daha çabuk büyümesini sağlar. Ancak suda bekletmeden de gömme işlemine direkt olarak geçebilirsiniz. Kalanşoları çoğaltma işlemini bitirdikten sonra gün ışığı alan bir yere bırakırsanız 2 ila 3 hafta içerisinde büyüdüğünü görebilirsiniz.

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kalanşo, ayda bir defa gübre ister ve çiçeklerinin de kuruduktan sonra budanması gereklidir. Kalanşolar yaz dönemine çok güzel renk kattığı için yaz dönemi çiçekleri olarak da bilinir.  Kalanşolar güneşe ihtiyaç duyar ancak çok fazla da güneşte durmamaları gereklidir ve direkt olarak da güneşi almamalıdır. Toprağının gerekli vitamini alması için yumurta kabuklarını toprağının üzerine serpiştirebilirsiniz. Bu gerekli vitamin ve proteini almasını sağlayacaktır. Çok fazla su istemeyen kalanşolar kışın haftada 1 yazın ise haftada 2 şeklinde periyotlarla sulanır.

Kalanşo çiçek açtırma

Kalanşo çiçek açtırma sanılanın aksine oldukça kolaydır. Çiçekleriyle seyrine doymayan bir bitki olan kalanşo her mervsim çiçek açabilir. Solan çiçekleri dalından kırdığınızda hızlı bir şekilde bitkinize çiçek açtırmayı başarabilirsiniz.

Kalanşo çiçeği anlamı

Sıklıkla hediye olarak tercih edilen bu çiçeğin anlamı rengine göre değişiklik gösterir. Hediye edeceğiniz kişiye ve hediye nedenine göre doğru rengi seçmeniz önemlidir ama her ne olursa olsun karşınızdakine mutluluk vereceği kesindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir