× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

od yazmak için en iyi metin editörlerini sizler için derlemeye çalıştık. HTML kodlamaya başladınız ve ardından CSS ve Java kodlamaları ile devam edeceksiniz diyelim. En rahat kod yazabileceğiniz metin editörleriniin başında Notepad++ var. Ücretli eklentileri olsa da en fazla ücretsiz hizmeti alabileceğiniz editör hiç şüphe yok ki Notepad++, windows ile birlikte gelen Notepad programının bir tık üzerinde olan Notepad++ ile ilk kodlamanıza başlayabilirsiniz. Türkiye’de ve dünyada en fazla kullanılan, en kaliteli kod yazma araçları metin editörlerini aşağıdan tek tek inceleyebilir ve ardından resmi sitelerinden indirebilirsiniz. Metin editörlerini farklı kaynaklardan indirmemenizi tavsiye ederiz.

En güncel hali ile 2019 yılının da en çok tercih edilen metin editörlerinin 5’ini listeleyelim.

Notepad++ Metin Editörü

Notepad++ birçok program geliştiricinin, kod yazıcının yaz da yazılımcının ilk kullandığı metin editörüdür. İnternetten araştırma yapmayı sevmeyenler için belki de tek kullanılabilecek metin editörü olarak Notepad++ vardır. Kullanımı gayet basit olan pragramı Windows başta olmak üzere tüm işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Notepad++ Metin Editörü

Tüm yazılım dillerinde kolaylıkla kullanabileceğiniz Notepad++, kendini her gün daha da fazla geliştirmiş ve tüm rakiplerinin önünde olmaya devam edtmiştir. Size Notepad++ en güncel versiyonunu indirebileceğiniz resmi web sayfası linkini de verelim. Dilediğiniz zaman buradan indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. notepad-plus-plus.org

Sublime Text Metin Editörü

Sublime Text, yazılımcıların en çok tercih ettiği bir diğer yazılım editörüdür. Kodlama yapacak olanların Sublime Text’i tercih etmesinin birçok nedeni olsa da lisans ücreti olarak 70 dolar gibi bir ücret talep ediliyor.

Sublime Text Metin Editörü

Eklentileri ile rakiplerinin bir adım önünde olan Sublime Text, ücretsiz kullanım imkanı da sağlıyor ancak birçok eklentiyi kullanmanıza izin vermiyor.  Sublime Text yazılım metin editörünü indirmek için tıklayın. sublimetext.com

Brackets Metin Editörü

En iyi metin yazma araçları sıralamasında Türkçe dil desteği ile Brackets geliyor. Brackets metin yazma konusunda henüz karar verenler için ilk tavsye edeceğimiz metin editörleri sıralamasında üçüncü sırada yer alsa da, yabancı dil konusunda sıkıntı yaşayanların ve ilk kez bu işe girişenlerin tercih etmesini umduğumuz ok güzel bir metin editörüdür.

Brackets Metin Editörü

Programı linke tıklayarak indirip ilk deneme kodlamanızı yapabilirsiniz. Brackets indirmek için tıklayın. brackets.io

Vim Metin Editörü

Vim metin editörü ülkemizde çok bilinmeyen bir metin editörü olsa da klavye ile tamamen uyumlu olarak geliştirilmiş, hem mause hem de klavye ile birlikte kullanabilmenize de olanak sağlayan süper bir programdır.

Vim Metin Editörü

1991 yılında ilk kez kullanıma sunulan Vim metin editörünün yıllara göre kendini geliştirdiği ve son güncellemelere de ayak uydurduğunu görüyoruz. Hem ergonomik hem de güncel bir yazılım editörü arayanlar için Vim editörünü indirme linkimiz vim.org

Atom Metin Editörü

Atom Metin Editörü Belki de ilk sıraya yazmamız gereken bir metin ediytörünü son olarak yazalım. Çünkü metin editörünü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği açık kaynak kodlu bir program olması. Atom metin editörü tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulmasının yanında, kendi isteğiniz doğrultusunda klentilerini ekleyebilir ya da kaldırabilirsiniz.

Atom Metin Editörü

GitHub üzerinden geliştirilmeye açık halde olan Atom metin editörünün her ihtiyacınızı karşılayacağını umuyoruz. Programı indirmek için tıklayın atom.io

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir