× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Hastanelerin implant ücreti devlet veya üniversite hastanesi olmazsa göz önünde bulundurularak farklılıklar yaşanabilir.

Devlet ve üniversite hastanesi implant tedavisi sürecinde yapılacak uygulamalar devlet desteğiyle karşılandığında bu tutarın bir kısmı ücretsiz olarak sağlanabilir. Üniversite hastanelerinde belirli bir fiyat aralığında implant tedavisi uygulanır. Toplumsal güvenlik kurumu tarafından implant tedavi harcamaları karşılanmaktadır. Devlet tarafınca desteklenen implant tedavisi sürecinde bireyin ödeyeceği miktar güncel rakamlar ile 2 bin TL’ den başlayarak 10 bin TL’ye kadar bulabilir.

Devlet Hastanesinde İmplant Fiyatları Nedir?
Devlet hastanesi implant ücreti belirli şartlar karşılandığında ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Devletin anlaşmalı bulunduğu özel bir ağız diş sağlığı kliniği bulunuyorsa birey antak kalma kapsamında ücretsiz olarak implant tedavisinden yararlanabilir.

Devlet hastaneleri aracılığı ile yapılacak implant tedavilerinde sosyal güvenlik kurumu bağlantısı aracılığı ile anlaşmalı bulunan hastaneler devlet hastaneleri sigortaya haiz olan ya da emekliliği bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak implant tedavisi uyguluyor.

Üniversite Hastanesinde İmplant Fiyatları Nedir?
Üniversite hastanesi implant ücreti toplumsal güvenlik kurumu ile bir bağlantısı bulunuyorsa ücretsiz olarak hizmetten faydalanabilir. Devlet desteğinin haricinde yapılacak uygulamalarda her hastanenin belirli bir fiyat prosedürü de bulunur. Üniversite hastanelerinde yapılacak implant tedavilerinde randevu alındıktan sonrasında yapılan görüşmeler doğrultusunda tedavi süreci başlatılır. Tedavi olacak olan kişi üniversite hastanesi aracılığı ile randevusunu aldıktan sonra diş hekimliği fakültesine başvuruda bulunur. Kontrol tamamlandıktan sonra hastanede tedavi süreci başlar. Oluşabilecek yoğunluklar göz önünde bulundurularak öncesinde ön başvuruda bulunulması tavsiye edilir.

Devlet ve üniversite hastanesi implant meblağı güncel hali ile kemik içine uygulanacak implant tedavilerinde 120 TL SGK harcamaı karşılamaktadır. Uygulanan her implant için toplumsal güvenlik kurumu fert başına 90 TL ödeme yapmaktadır. Malulen emeklilik durumu bulunan kişiler için bu süreç tamamen ücretsizdir. %40 üzerinde engelli raporu bulunanlar da ücretsiz olarak bu süreçten faydalanabilir.

Ücretsiz İmplant Tedavisinin Şartları nedir?

Ücretsiz İmplant tedavisi koşulu belirli maddeleri içerir. Maddelerde yer edinen kuralları karşılayan vatandaşlar ücretsiz olarak muayene olabilirler. İmplant tedavisini ücretsiz olabilmek için yapılması gerekenler şunlardır:

toplumsal güvenlik kurumu aracılığı ile sigortalılığı bulunması gerekir. Bunun yanı sıra emekli olan yurttaşlar da yararlanabilmektedir.
Kesinlikle bu süreçte kişinin ağız ve diş sağlığı problemlerini ileri seviyede yaşıyor ve zaruri bir durumda kalmış olmalı
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Savaş gazisi ya da şehit olanlar ya da şehit yakınları ücretsiz olarak faydalanabilir.
Herhangi bir halde hastaneden alınmış engellilik raporu bulunuyorsa bu konum %40 ve üzerinde olması gerekir, raporun güncelliği önemlidir.
18 yaşından ufak olan çocuklar için diş teli uygulaması da ücretsiz olarak SGK tarafından karşılanmaktadır.
Toplumsal güvenlik kapsamında olduğu halde tertipli yenilenmesinin yapılması gereken durağan veya hareketli protezi bulunan kişiler tedavi süreçlerinde yenileme durumları söz mevzusu olduğunda SGK tarafınca herhangi bir yardım alamaz.
Devlet Hastanesi İmplant Tedavisi Uyguluyor mu?
Devlet hastanesi implant uygulaması ücretsiz olarak sağlanabilir. Ağız ve diş sağlığı problemi yaşayan yurttaşlar devletin anlaşmalı bulunmuş olduğu devlet hastaneleri ya da özel hastaneler klinikler aracılığı ile tedavi fırsatı sağlıyor.

Devlet ve üniversite hastanesi implant sürecinde toplumsal güvenlik kurumu aracılığı ile uygulanacak ücretsiz İmplant tedavisi sürecinde bir fert en çok 8 tane implant uygulaması yapmış oldurabilir. Bu sayı aşılmış olduğunda aşılan meblağ birey tarafından ödenmelidir. Meydana getirilen uygulamalarda ağız içerisindeki çene alanları için 4 adet denk gelecek oranda uygulama sağlanır. Sosyal güvenlik kurumu kapsamından faydalanabilmek için çene kemiklerindeki doku kaybı yaşanmış olması, çenelerden birinde bir dişsizlik probleminin üst seviyeye ulaşması, ağız içindeki yapısal bozukluğun ileri seviyede yahut doğuştan geliyor olması şartı aranır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir