Günümüzde aşırı derecede artış gören insan nüfusu ve sanayileşme, pek çok su kaynağının tükenmesini hızlandırdığı gibi kirlenmesine de yol açmaktadır. Böylece temiz su kaynakları her geçen gün daha da tükendiğinden çeşitli yollar yardımıyla suyun temizlenmesi adına çalışmalar başlatılmıştır.
Bu gerçekleştirilen işlemlerden bir tanesi su arıtma sistemleri olarak günümüzde oldukça yaygın olmaya başladı. Bu sistem sayesinde kirli olan sular arıtılarak, insanların günlük şartlardabu suları değerlendirmesi ön plana çıkarılmıştır. Doğal temiz kaynak sularının her gün hızla tükenmeye yaklaşmasından temiz su bulamayan insanlara bu sistemin sunulması büyük bir başarıdır.
İçerik [Gizle]
- 1 Su Arıtma Sistemlerinin Amacı
- 2 Su Arıtma Sistemlerinin Görevleri
- 3 Su Arıtma Sistemleri Bizlere Ne Sağlar?
- 4 Su Arıtma Sistemlerinin Teknik Özellikleri
Su Arıtma Sistemlerinin Amacı
Prensiplerinden bir tanesi kirlenmiş olan suları arındırarak doğanın kendi arıtabileceği kirlilik seviyesine getirebilmek. Diğer prensibi ise doğanın hızlı bir şekilde arıtamadığı temiz su kaynaklarını aynı anlayışla arıtma prensibini göstermek. Bu şekilde su, sağlığı bozmayacak seviyelere getirilerek insanlara sunulmaktadır.
Su Arıtma Sistemlerinin Görevleri
Hayatımızda önemli bir yeri olan su arıtma sistemleri, genel olarak doğanın yapmış olduğu arındırma özelliğinden yola çıkılarak meydana getirilmiştir. Yapay bir arıtma yöntemi sayesinde kirlenmiş tüm suların arıtması gerçekleştirilir bir hal almıştır.
İnsan çokluğu ve tüketiminin hızlılığına bağlı olarak temiz suların oldukça hızlı bitmesine karşım bu sistemin oldukça önemli olduğu anlaşılmıştır. Su arıtma sisteminin en önemli görevi, yer altından gelen kirli suların ya da bir şekilde kirlenmiş suların arındırılma görerek en temiz ve saf hale dönüştürülmesi mantığıdır. Bu şekilde su hızlı su kaybının önüne geçilmek için adımlar atılmıştır.
Su Arıtma Sistemleri Bizlere Ne Sağlar?
Su arıtmasistemleri, suyu saflaştırdıktan sonra istenile özelliklere getirebilmektedir.Bu sistemler doğada buluna suların çeşitlerine uygun olarak üretilerek mineral ve su molekülleri yapısına uygun halde çalışmaktadır.Bu önemli adımlara dikkat edilerek üretim gören arıtma sistemleri, bizlerin kullandığı çeşme sularını dahi temiz, içilir ve sağlıklı sulara dönüştürebilmektedir.
Su Arıtma Sistemlerinin Teknik Özellikleri
Su arıtma sistemleri üretiminde var olan teknik özellikleri şöyle sıralayabiliriz:
- Mineral filtre, detox filtre ve alkalin filtre gibi pek çok seçenekleri bulunur.
- Alkalin filtre içerisinde doğal mineraller bulundurmasına ek olarak suyunpH değeri 7,5 veya 8,5 arasında yükselmesini sağlar.
- Mineral filtre, suyun mineral dengesini düzenler ve yükseltir.
- Bu tür kullanılan su arıtma sistemleri oldukça az yer kaplar.
- Herhangi bir elektriksel güce ihtiyaç duymadan çalışır.
- Geniş su tankı kapasitesi barındırır.
- Günlük olarak 270 kilogram su tüketim miktarı özelliğine sahiptir.
- Detoks filtresi, suyun molekül yapısını küçülterek vücuda girecek toksinlerin birikmelerine engel olmaktadır.
Bu teknik özellikleri bünyesinde bulunduran su arıtma sistemleri, sağlıklı suyun insan vücuduna girmesi adına tüm kapasitesiyle çalışma göstermektedir.