× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Bilgisayarının yavaşladığını hisseden insanlar Windows Defender kapatma yoluna gitmektedir. Windows Defender programı devamlı olarak arkaplanda çalıştığı için işlemciyi ve RAM’i tüketmektedir. Özellikle bilgisayar farklı programlarla yük altına girdiğinde, Windows Defender sebebiyle belirli oranda yavaşlama/donma görülebilmektedir.

Windows 10 Defender Ne İşe Yarar?

Windows 10 Defender bir antivirüs yazılımıdır. Diğer antivirüs yazılımları gibi zararlı yazılımlara karşı koruma sağlamaya çalışır. Windows 10 Defender adı üstünde, Windows 10 işletim sisteminin yerleşik antivirüs yazılımıdır. Kurmak için ekstra bir çaba göstermenize gerek yok, başlat menüsü veya ayarlardan ulaşabilirsiniz.

Windows Defender Yeterli Mi?

Herhangi bir antivirüs yazılımına yeterli demek zordur. Çünkü virüsler ortaya çıktığında neredeyse hiçbir antivirüs yazılımı bundan haberdar olmuyor. Genellikle virüsler belirli bir süreden sonra tespit edilir ve o zaman antivirüs yazılımları tedbir almaya başlarlar.

Antivirüs yazılımları birbirlerinden iyi olabilir. Ancak herhangi birisinin tam koruma sağlayacağına inanmak yanlış olur. Her insan yapımı sistemin mutlaka bir açığı vardır. Kötü niyetli şahıslar bu açığı günün birinde kullanabilir.

Siber zorbalığa ve siber saldırılara karşı tedbiriniz yalnızca antivirüs yazılımları olmasın. Bu konuda daha derinlemesine araştırma yapın ve önlemler alın.

Windows Defender Kapatma

Windows Defender kapatma işlemi için bilinen en etkili 3 yöntem vardır. İlk yöntem ayarlardan kapatmaktır. Ancak bu yöntemde Windows Defender’ın bazı hizmetleri çalışmaya devam edebilir. Kayıt defteri ve gpedit.msc ile yapılan işlemlerde ise Windows Defender programı etkisiz hale gelmektedir. Windows Defender kaldırma mümkün değildir. Gpedit veya regedit ile tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yöntemle Windows Defender işlevsiz hale geldiği için kaldırma işlemi ile arasında pek bir fark yoktur.

Ayarlardan Windows Defender Kapatma

Bu işlem sonrasında Windows defender tamamen devre dışı kalmaz. Geçici olarak Windows Defender’ı kapatmak isterseniz bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Regedit ile Windows Defender Kapatma

Windows 10 Defender kapatma işleminin kalıcı olmasını istiyorsanız ve tam anlamıyla Defender’ın devre dışı kalmasını istiyorsanız kayıt defterini kullanabilirsiniz.

Gpedit.msc ile Windows Defender Kapatma

Kayıt defteri ve gpedit (Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi) ile birçok Windows sorunu çözülebilmektedir. Windows Defender tamamen kapatma işlemini de gpedit.msc üzerinden yapabilirsiniz.

Önemli: Regedit ve gpedit.msc ile herhangi bir değişiklik yapmadan önce işletim sisteminin ve kişisel verilerinizin yedeğini almanızda fayda var.

Windows Defender Açma

Windows Defender açma işlemi için yukarıdaki kapatma işlemlerinin tam tersini yapmalısınız. Yukarıdaki kapatma yöntemlerini dikkate alarak, hangi yöntem ile Windows Defender’ı kapattıysanız ona göre aşağıdaki açma ayarlarını uygulayın. Kapatma işleminde olduğu gibi açma işleminde de regedit ve gpedit.msc ile işlem yapıldığı için bilgisayarınızın yedeğini alın;

Windows Defender kapatma işlemi için çok bilgili olmanız gerekmiyor, sadece yukarıdaki adımları sırasıyla uygulayın. Ancak temel seviyede bilgisayar kullanımında zorlanıyorsanız, bir uzmandan yardım almanız daha iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir