× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Fotoğraf, kurs, webinar, haber bülteni gibi dijital içeriğe erişim için abonelikler sunan bir site oluşturup gelir akışı elde etmek isteyenler için bugün En İyi 12 WordPress Üyelik Eklentisi listesiyle karşınızdayız.

Son yıllarda popüleritesi hızla artan üyelik ve abonelik sitelerini, kodlamayla uğraşmadan basit bir entegrasyonla oluşturmak mümkün. İçerik kısıtlama, ödeme alma, üyelik seviyelerini ayarlama gibi görevleri otomatikleştirmeye ve basitleştirmeye yardımcı olan oturum açma tabanlı bu çözüme tahmin edeceğiniz üzere WordPress sitelerine eklenti yükleyerek ulaşılabiliyor.

Üyelik eklentilerinin sıklıkla kullanıldığı projeler arasında online eğitimler, e-dergiler, veritabanları, çevrimiçi topluluklar, yazılımlar, uygulamalar, videolar, e-kitaplar, ses dosyaları, danışmanlık, koçluk siteleri yer alıyor.

1. Ultimate Membership Pro

Ultimate Membership Pro, En İyi WordPress Üyelik Eklentisi
Kayıtlı tüm üyeler için profil ayrıntılarını, alınan ödemeleri, gönderilen bildirimleri ve istatistikleri kontrol etmenize, aktif, süresi dolmuş ya da iptal edilmiş tüm abonelikleri görüntülemenize olanak tanıyan eklenti, 34.000’i aşan kullanıcıya sahip.

Ultimate Membership Pro, içeriğin üyelik sistemine göre kısıtlanmasını ve abonelikleri kolaylıkla yönetmeyi sağlayan güçlü bir WordPress üyelik eklentisi.

Ücretsiz 41+ dahili eklenti, WP çoklu site abonelikleri, OptIn, Zapier ve WPSocial Giriş entegrasyonu (7+ farklı sosyal platform hesabıyla giriş ve kayıt), WooCommerce ödeme entegrasyonu, üyelik kartı ve rozetleri, davetiye kodları ve daha fazlasını bulabileceğiniz eklenti WordPress sitenizi saniyeler içinde üyelik sitesine dönüştürüyor.

Ultimate Membership Pro ile ücretsiz, deneme ve ücretli şeklinde abonelikler oluşturabilir, ödemeler için günlük, haftalık veya aylık gibi esnek periyodlar belirleyebilirsiniz. Belirli bir dönem için veya süresiz olarak geçerli olan sabit veya yüzdelik indirim oranlarıyla kupon kodları oluşturabilirsiniz. Üyelerinize Stripe, PayPal, 2Checkout, Braintree, Mollie, Authorize.net, Pagseguro veya banka havalesi yoluyla ödeme yapma seçenekleri sunabilirsiniz.

Kullanıma ve özelleştirmeye hazır 50 farklı e-posta bildirimine sahip olabileceğiniz eklentiyle yeni üyelere hoş geldiniz e-postaları gönderebilir, ödeme makbuzlarını e-posta ile iletebilir ve aboneliklerin süresi dolmadan önce hatırlatmalar yapabilirsiniz.

Tamamen özelleştirilebilir formlar, şablonlar sunan eklenti dizüstü bilgisayarlarda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve tüm diğer cihazlarda en iyi şekilde çalışması için duyarlı tasarıma sahip.

Sayfaları, özel gönderi türlerini, kategorileri, dosyaları, gezinme menüsünü veya WordPress web sitenizdeki herhangi bir içeriği tek bir tıklamayla kısıtlamanız dışında içerdiği yüzlerce seçenek ve özelliğe rağmen kurulumu son derece kolay olan Ultimate Membership Pro, herhangi bir premium WP teması ve düzinelerce 3. taraf hizmet ve eklenti ile uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmış.

Zamanlanmış içerikler ayarlama gibi işlevselliklere sahip eklenti sitenizi özelleştirmek için 30’dan fazla kısa kod sunuyor. Pro olması nedeniyle tahmin edeceğiniz üzere ihtiyaç duyduğunuzda WordPress üyelik siteniz için kapsamlı ve hızlı destek hizmeti dahil.

Ultimate Membership Pro, halihazırda farklı bir WordPress üyelik eklentisi kullananların üyelikleri kolaylıkla aktarmasını sağlıyor. Mevcut üyeliklerle CSV dosyaları oluşturup bunları farklı bir üyelik sitesinde kullanmanız da mümkün.

2. Pie Register

Pie Register, En İyi WordPress Üyelik Eklentileri
Kullanıcı rollerine veya oturum açma durumuna göre içeriğe, sayfalara, gönderilere erişimi sınırlayan eklenti, davetiye ile kayıt olma gibi seçenekler sunuyor.

Pie Register, WordPress web siteniz için sürükle ve bırak düzenleyicisi ile mobil uyumlu formlar tasarlamanıza olanak tanıyan popüler bir eklenti. Sadece üyelik siteleri için değil, blogger’lar, tasarımcılar, geliştiriciler, fotoğrafçılar için de önerilen ve çeşitli sitelerde kodlama bilgisi gerekmeden karmaşık kayıt formları oluşturmanıza yardımcı olan eklenti, ömür boyu lisans sunan içerik kısıtlama araçlarından biri olarak öne çıkıyor.

Davet kodlarıyla kullanıcı kaydını kısıtlamanıza olanak tanıyan Pie Register kullanıcılara eklentinin içinden e-posta yoluyla davet göndermenizi sağlıyor.

Pie Register; PayPal (ücretsiz), Stripe(pro) ve Authorize.net(pro) ödeme yöntemlerini destekliyor. Botların veya spam göndericilerin kaydolmasını engelleyen yerleşik reCaptcha desteğine sahip olan Pie Register, kısa kodların ve yerleşik widget’ların kullanımıyla kayıt formlarını web sitesinde istediğiniz yere yerleştirmenize ve kullanıcı profilini görüntülemenize olanak tanıyor.

Eklenti; kullanıcılarınızı döngüde tutmak için özel e-posta bildirimleri, aralarından seçim yapabileceğiniz sayısı 30’u geçen gelişmiş form alanı ve şifresiz kayıt gibi özellikler içeriyor. Yönetici veya e-posta adresi doğrulaması için gereken süreyi ayarlamanız da mümkün, yetkisiz kullanım süresi içinde doğrulanmayan kullanıcı kimlikleri belirlediğiniz süre bitiminde otomatik olarak siliniyor. Kullanıcılar, doğrulamadan önce WP-giriş sayfasını kullanarak giriş yapamıyor.

Pie Register, giriş yaptıktan sonra kullanıcıyı yönlendirmek için bir sayfa seçmenize, kullanıcıyı bir URL’ye yönlendirmenize, teşekkür mesajı görüntülemenize de olanak tanıyor.

3. Simple Membership

Simple Membership, En İyi WordPress Abonelik Eklentisi
Simple Membership ile web sitenizin üyelerinden içeriğe erişim için tek seferlik veya yinelenen ödemeler talep edebiliyor, yüksek erişim seviyeleri için daha fazla ücret alabiliyorsunuz.

Simple Membership, WordPress sitelerinden premium içerik sunmak için tasarlanmış esnek ve kullanıcı dostu bir üyelik eklentisi. WordPress’in 5.0 veya üstü tüm sürümleriyle uyumlu olan eklenti, ücretsiz. İçeriğinize erişmek isteyen kullanıcılardan ücret almanıza olanak tanıyan Simple Membership, çeşitli üyelik seviyeleri (Ücretsiz, Gümüş, Altın…) oluşturarak yazılarınızı, sayfalarınızı korumanıza yardımcı oluyor.

Etkinleştirdikten sonra birkaç dakika içinde kullanıma hazır bir üyelik sitenizin olmasını sağlayan eklentiyle yalnızca site üyelerinin erişebileceği ve görüntüleyebileceği gönderileri ve sayfaları belirlemeniz gerekiyor. Bunun dışında üyelik kaydı, ödemeler, profil ayarı, hesap sona erme, yükseltme bildirimi gibi ayarlar tamamen otomatik. Üyeler siteye ancak siz detayları inceledikten ve üyelik hesabını aktifleştirdikten sonra giriş yapabiliyorlar.

Eklenti, üye girişi, kayıt, profil düzenleme ile ilgili kısa kodlar içeriyor. Yönetici panelinden tüm üyelerinizi, erişim düzeylerini, hesap durumunu görüntüleyebiliyor, her birini farklı erişim seviyelerine taşıyabiliyorsunuz. Üyelerinizi siteye giriş yaptıktan sonra üyelik erişim seviyelerine göre farklı yönlendirme sayfalarına gönderebiliyorsunuz.

Eklenti, en popüler ödeme seçenekleriyle entegrasyonu destekliyor: PayPal, Stripe veya Braintree. Müşterilerinize abonelik ödemesinden önce ücretsiz deneme süresi sunmanız da mümkün.

Simple Membership üyeleri güçlü bir parola seçmeye zorlayacak ayarlara sahip. Mevcut WordPress temalarıyla sorunsuz çalışıyor. Eklentiyi kullanmak için herhangi bir özel tema veya temanızda özel bir değişiklik yapmak gerekmiyor.

4. UserPro

UserPro, WordPress Üyelik Eklentisi
UserPro kullanıcılar için sosyal ağ kurmanıza ve kullanıcılarınızın yeni gönderilerle ilgili bildirimleri görerek birbirlerini takip etmelerine olanak tanıyor.

UserPro, üyelerinizden ödeme alma özelliği olmayan, erişim için ücretlendirme amacıyla başka bir eklentinin entegrasyonunu gerektiren bir WordPress üyelik eklentisi. Profesyonel kullanıcı profilleri, üye listeleri, oturum açma ve kayıt formları oluşturmanızı sağlayan UserPro, ziyaretçilerinizin Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve VK hesaplarıyla kaydolmasına veya giriş yapmasına olanak tanıyor.

Son derece özelleştirilebilir ayarlarla ve birkaç tıklamayla duyarlı formlar oluşturup antispam soruları, Google Rechapta, çoklu kayıt, koşullu alanlar gibi özellikleri kullanabileceğiniz eklentiyle
içeriği ister tek tek sayfalar bazında ister tüm web sitesi için farklı düzeylerde kısıtlamanız mümkün.

E-posta pazarlama araçları da sunan UserPro, e-posta şablonlarını ve bildirimleri yapılandırmak için birden çok seçenek içeriyor. MailChimp, Aweber, Campaign Monitor, Feedblitz ve Mailster gibi favori e-mail marketing araçlarının entegrayonunu destekliyor.

UserPro üye dizininde arama ve sıralama yapmanıza, kullanıcı etkinliğine göre belirli bir kullanıcıyı tanıtmanıza, kullanıcılar için sosyal ağ kurmanıza ve kullanıcılarınızın yeni gönderilerle ilgili bildirimleri görerek birbirlerini takip etmelerine olanak tanıyor.

Dilerseniz UserPro profillerini BuddyPress profilleriyle senkronize edebilir, myCred aracılığıyla puan ve ödül sistemi entegre edebilirsiniz. Dahası UserPro eklentisini php kullanarak entegre etmek isteyen geliştiriciler ve kullanıcılar için de bir kılavuz hazırlanmış.

5. Restrict Content Pro

Restrict Content Pro, WordPress Üyelik Eklentileri
Üyelerin paketlerine ve durumlarına göre belirli sayfalara, gönderilere, arşivlere ve hatta WordPress bloklarına erişebileceğine karar vermenize olanak tanıyan Restrict Content Pro, WordPress için birinci sınıf üyelik platformu olmaya aday.

Restrict Content Pro, özel içeriği kilitlemenize olanak tanıyarak üyelik sitesi kurmanızı sağlayan hızlı bir e-ticaret çözümü. En esnek, genişletilmesi en kolay içerik kısıtlama eklentisi olma yolunda iddialı olan ve üyelik düzeyleri ile farklı abonelik paketleri oluşturacağınız şekilde tasarlanan eklentiyle yüzde veya sabit bir orana göre sınırsız sayıda indirim ve kupon kodu oluşturmak mümkün.

Zamanlama ayarlarına göre premium içerik teslimi sunan eklenti blog veya podcast gibi düzenli olarak güncellenen içeriğe erişimden gelir akışı elde etmenize yardımcı oluyor.

Restrict Content Pro, hızlı tema entegrasyonu için kolay görüntüleme seçenekleri içeriyor. CSS bilgisi gerektirmiyor. Düzenlenebilir şablon dosyalarıyla kayıt formlarının, profil düzenleyicinin ve hesap sayfalarının tasarımını özelleştirmek oldukça kolay.

Stripe.com, 2Checkout, Braintree, PayPal Standard, PayPal Express ve PayPal Website Payments Pro desteği sunan Restrict Content Pro, özel ödeme seçeneği oluşturulmasına izin veren eksiksiz bir API içeriyor.

Eklentiyle tek bir gösterge panosundan bir üyeliğin etkin, beklemede, süresi dolmuş veya iptal edilmiş olup olmadığını görmek mümkün. Ayrıca eklenti otomatik olarak yeni üyelere hoş geldiniz e-postaları gönderiyor, makbuzları da otomatik olarak e-posta ile göndermenizi ve hesapların süresinin dolmak üzere olduğunu otomatik olarak hatırlatmanızı sağlıyor.

Üyelik sitenizin tam olarak ne kadar iyi performans gösterdiğini gösteren detaylı satış raporlarına sahip olan Restrict Content Pro’yla müşterileriniz yalnızca farkı ödeyerek abonelik seviyeleri arasında geçiş yapabiliyor.

Yalnızca premium sürümüyle kullanılabilen 34 eklentiye sahip olan Restrict Content Pro; üyelerin tüm içeriği bir anda indirip aboneliği iptal etmesine engel olan Drip Content özelliğiyle de öne çıkıyor. Böylece içeriğin hemen kullanıma sunulması yerine tanımladığınız programa göre üyelerin katılım tarihine göre içeriğinizi sunabilen eklenti ayrıca içeriği erkenden görüntülemeye çalışan üyeler için kısıtlamaya dair kısa bir mesaj da gösterebiliyor.

Restrict Content Pro’nun grup üyelikleri satmanıza izin veren ve geçmiş içeriği kısıtlamaya yarayan işlevsel özellikleri de mevcut.

6. LearnDash

LearnDash, Üyelik Eklentileri
Online eğitimde trend belirleyici bir eklenti olan LearnDash’in kullanıcıları arasında Fortune 500 şirketleri yer alıyor.

LearnDash, aslında web sitenizi uzaktan eğitim ortamına çeviren bir LMS (learning management system) eklentisi. Ancak içeriği, tam olarak öğrencilerin alması gereken zamanda, önceden belirlenmiş bir programa göre otomatik olarak teslim etme ve alt gruplar oluşturma gibi özellikleri nedeniyle güçlü bir üyelik eklentisi arayanları fazlasıyla tatmin ediyor.

Drip-Feed Content ve kurs erişimini otomatik olarak kaldırmak gibi özelliklerle dolu ödüllü eklenti; sertifikalar, puanlar ve rozetler vererek üyelerinizi teşvik etmenizi de sağlıyor.

Diğer platformların henüz düşünmediği özellikler eklemesiyle ünlü LearnDash’in ücretsiz sürümü bulunmuyor. Tonlarca özelliğiyle basit bir üyelik eklentisi arayanlar için karmaşık gelebileceğini de ekleyelim.

7. s2Member

s2Member, abonelik eklentisi
Güçlü bir üyelik yönetim platformu olan s2Member ile indirilebilir dosyaları ve ses/video akışını dahi korumak mümkün.

s2Member sadece WordPress gönderilerinizi ve sayfalarınızı değil, etiketlerinizi, kategorilerinizi, URL’lerinizi, BuddyPress’inizi ve hatta gönderi, sayfa, tema ve eklentilerdeki içeriğin bölümlerini korumanızı sağlayan kolaylıkla yapılandırılabilen açık kaynaklı geliştirilebilir bir eklenti.

WordPress kısa kodlarından güç alarak karmaşık entegrasyonları kolaylaştıran eklenti, Stripe™ (en popüler), PayPal Standard, PayPal Pro, Authorize.Net ve ClickBank ile entegre oluyor.

Girişte özel bir hoş geldiniz sayfası göstermenizi sağlayan eklentiyle üyelik seçenekleri sayfasını ve kayıt / profil alanlarını özelleştirmek mümkün.

Yazılımı satın aldığınızda kaynak koduna erişim elde ediliyor ve yinelenen ücretler söz konusu değil, zaman içinde oluşturabileceğiniz üye sayısında da sınır yok. Güncellemelere yani yeni sürümlere erişim ömür boyu ücretsiz ve sorunların aşılamadığı durumlarda satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde geri ödeme yapılıyor. Ancak geri ödeme yapılmadan önce, sorunu temiz bir WordPress kurulumunda yeniden oluşturmaya çalışmanız öneriliyor.

s2Member için destek, topluluk etkileşimi yoluyla gönüllüler tarafından sağlanıyor. Ayrıca çok sayıda destekleyici belge, video, SSS ve kaynak mevcut.

8. MemberPress

MemberPress, eklentiyle içerik kısıtlama
MemberPress WordPress sitenizdeki tüm gönderi türlerini ve sayfaları üyelik seviyelerine göre kısıtlamanızı sağlayan ve aynı zamanda da sınavlarla desteklenmiş kurslar hazırlamanıza olanak tanıyan bir üyelik eklentisi.

MemberPress ile WordPress sitenizde içeriğinizi kimlerin görebileceğini kontrol edebileceğiniz bir üyelik sitesi oluşturabilir, online eğitimler ve indirilebilir dosyalar satabilirsiniz. Dakikalar içinde yüksek dönüşüm sağlayan, dinamik fiyatlandırma sayfası oluşturabilir, zamanlanmış içerik yayınlarını etkinleştirebilirsiniz. Apple Pay, Google Cüzdan, kredi kartları, nakit veya çek ile ödeme alabilir, otomatik faturalandırma yapabilirsiniz.

Yerleşik LMS sürükle ve bırak oluşturucu, son kullanma tarihlerini ve kullanım sayısını kontrol edebileceğiniz kuponlar, WordPress Easy Affiliate, Elementor, MonsterInsights entegrasyonu gibi sayısız özellik eklentiye dahil.

9. MemberMouse

MemberMouse, Web sitesi üyelik sistemi
Koçlar, girişimciler ve eğitimciler dahil her tür abonelik hizmeti ve işletmesi için güçlü bir çözüm olarak tasarlanan MemberMouse, 2009’dan bu yana WordPress’le büyümeye devam ediyor.

MemberMouse, PDF’ler, videolar, yazılımlar dahil üyelik sistemi ile satılabilecek her türlü ürün için web sitenizdeki sayfaları parola ile korumaya yarayan güvenilir, esnek ve ölçeklenebilir bir abonelik eklentisi.

MemberMouse, esnek ödeme seçenekleri ve faturalandırma profilleri, etkileşim istatistikleri, paylaşılan hesapları otomatik kilitleme, planlanmış içerik sunabilme, gecikmiş ödemeler için bildirimler, Facebook / Twitter / Google / LinkedIn girişi, Zapier entegrasyonu gibi bir üyelik eklentisinde aranan tüm özelliklere sahip.

Basit ve sezgisel CRM ile ücretsiz ve ücretli üyelikleri otomatik olarak yönetmenize olanak tanıyan eklenti, esnek otomasyon araçları, satış ortağı kanalı izleme gibi işlevsellikler sunuyor.

Eklentinin sevilen özellikleri arasında hızlı aktivasyon, uluslararası para birimi, hediye fonksiyonu, çeşitli faturalandırma entegrasyonları, captcha, ücretsiz / ücretli deneme sunma, yinelenen abonelikler, tek tıkla satış, özel parola sıfırlama sayfası, basitleştirilmiş üye içe aktarma ve giriş denemelerini sınırlama gibi çok sayıda detayı sıralamak mümkün.

Raporlama ve analizde de iddialı olan MemberMouse, müşteri yaşam boyu değeri gibi metrikleri hesaplamanıza yardımcı olan güçlü raporlama araçları içeriyor. Üye ve gelir artışı tablosu, üyelik düzeyine göre satış raporları ve trendlerle ilgili grafiksel görüntülemeler elde edebileceğiniz bu raporlamalara üye etkinlik günlüğü dahil.

10. Youzer

Youzer, WordPress üyelik eklentisi ücretsiz
Topluluk, forum ve kullanıcı profili yönetimi çözümü Youzer; MyCred & BBpress entegrasyonları, sosyal giriş seçenekleri ve gelişmiş widget’lar sunuyor.

Youzer, aslında kullanıcıların kendilerini ifade edebilecekleri ve birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir topluluk oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip bir kullanıcı profili eklentisi. Web sitesinde nasıl göründüğünü incelemek ve özelliklerine daha yakından bakmak isteyenler için ücretsiz sürüme sahip olan Youzer, kullanıcı avatarı ve kapak ayarlarından bildirim e-postalarına kadar özelleştirilebilir sayısız bileşen içeriyor.

Kullanıcıların her alan türü için gizlilik düzeyi belirlemesine olanak tanıyan eklenti, yalnızca belirli kişilerin profil içeriğine erişebileceği şekilde tasarlanmış.

Verileri dışa aktarma ve sorunsuz giriş gibi detaylarla dolu eklentide sayısı 240’ı geçen widget’ler ve kısa kodlarla giriş sayfası oluşturma özelliğinden ziyaretçilerin mevcut olmayan bir profile eriştiğinde görüntülenen 404 sayfasına kadar her şey düşünülmüş.

11. ARMember

ARMember, ücretsiz üyelik eklentisi
Güvenlik endişelerini dikkate alan ARmember, sitenizi güvence altına almak için başka eklentilere para harcamamanız için yerleşik güvenlik seçenekleri barındırıyor.

ARMember, tüm işlevsel üyelik özelliklerini tek çatı altında toplamayı başarmış, ücretsiz sürümü de bulunan kullanımı kolay bir üyelik eklentisi. Adım adım oturumlar sunmanıza veya bir eğitim platformu oluşturmanıza yarayan eklenti, sadece özel üyelik planlarını kullanarak podcast’ler, grafik tasarımlar, şablonlar gibi herhangi bir dijital içerik satmanıza değil insanları ve toplulukları tek bir yerde birbirine bağlamanızı da sağlıyor.

Aboneliklerle yinelenen ödemeler, çoklu faturalama döngüleri ve belirli içerik sayfaları için ücret alabilme özelliklerine sahip olan eklenti; kullanıcıların birden fazla üyeliğe birlikte abone olmaları dahil her türlü üyelik modelini destekliyor.

ARMember, tek tek sayfaları, kategorileri veya seçtiğiniz herhangi bir içerik alanını çok sayıda kritere göre kısıtlayarak abonelerinize sunarken bir yandan da kullanıcıların herkese açık üye profilleri oluşturmasına imkân veriyor.

Kusursuz BuddyPress/Buddyboss forum desteği sunan eklenti hazır örneklerle kayıt ve giriş formları oluşturmanız için yerleşik bir form oluşturucuya sahip. Damlama İçerik olarak bilinen “Drip Content” modülüyle ARMember, üyelik sitenizdeki içeriğin periyodik olarak yayınlanması işlevselliğini de içeriyor. Profesyonel destek hizmeti sunan eklenti, seçtiğiniz yerleşik özelliklerle e-posta pazarlamasını otomatikleştirmenize olanak tanıyor.

12. SUMO Subscriptions

SUMO Subscriptions, WooCommerce Abonelik Eklentisi
Web sitenizdeki her tür işlemi izlemeniz için temel günlük özelliği sunan Sumo, WooCommerce tarafından desteklenen tüm temalarla sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmış.

En kapsamlı WooCommerce abonelik eklentisi olarak isim yapan SUMO Subscriptions, WooCommerce mağazanızda abonelik ürünleri satmanız için tasarlanmış popüler WordPress eklentilerinden biri.

Manuel ve otomatik abonelik yenileme, ödül puanları, tek ödemede çoklu abonelik, ürün bazında ya da site bazında sınırlı / sınırsız / deneme süreli abonelik seçenekleri gibi özelliklere sahip eklentiyle hem aboneler hem site yöneticisi aboneliği duraklatabiliyor veya iptal edebiliyor. Abonelere ödeme hatırlatma e-postaları gönderilebiliyor. Eklenti, abonelik yenileme işlemine vergi maliyetini dahil etme / hariç tutma özelliğine de sahip.

Üyelik Web Sitesine Sahip Olmanın Yararları Nelerdir?

Son zamanlarda tüm Dünya’yı etkisi altına alan ekonomik zorlanmalar, pasif geliri güvence altına almanın en istikrarlı yollarından biri olan üyelik sitelerinin yükselişini hızlandırmış durumda.

İçeriğinizden ücretli abonelikler yoluyla sabit gelir kaynağı sağlamanın yanında üyelik siteleri benzer ilgi alanlarına sahip sadık abonelerden oluşan bir topluluk oluşturmaya da olanak tanıyor. Bunun için, örneğin canlı sohbetler ve niş konularda makalelerin herkese açık olmayan forumlarla yalnızca abonelerin tam erişimine sunulduğu bir platform oluşturmak mümkün.

Bir WordPress sitesinde içerik koruması gerektiren ürün ya da hizmet satmanın en kolay yolu olan üyelik eklentileriyle, içeriğinizin bir kısmını veya tamamını kullanıcıların önceden veya yinelenen bir ücret ödediklerinde erişmelerine izin verecek şekilde sunulması mümkün.

Hangi Üyelik Özelliklerine Dikkat Etmelisiniz?

Bir üyelik sitesinden para kazanmaya odaklandıysanız sadece doğru nişi bulmak ve kaliteli ürünler, hizmetler sunmaya çalışmak yeterli değildir. Sitenizi abonelik sistemine çevirmesi için tercih edeceğiniz eklentinin yerleşik ve geliştirilebilir özellikleri de dikkate alınmalıdır.

  1. Üyelik seviyeleri, abonelik türleri, deneme süresi gibi özelliklere ve bunların kolay yönetilip yönetilmediğine göz atılmalıdır.
  2. Çevrimiçi kurslar, premium bloglar ve pek çok podcast için bonus içerikle kullanımı yaygınlaştığından şu anda kullanmayı düşünmeseniz de ileride ihtiyaç duyulabileceğinizden eklentinin içerik kısıtlama seçeneği olarak “damlama içerik” sunup sunmadığına bakılmalıdır. Bu, abonelerin ve düzenli gelir elde etmenin sürekliliği için önemlidir.
  3. Abonelik eklentisinin dijital ürün indirme özelliği ve favori ödeme seçeneklerini sunuyor olması beklenir.
  4. Eklentinin kullanacağınız e-posta pazarlama araçları için gerekli entegrasyonlara sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  5. Üyelik eklentisinin sosyal giriş, kupon ve indirim oluşturma özelliklerine sahip olup olmadığı incelenmelidir.
  6. Zamanla nişinizde eğitim verecek kadar uzmanlaştığınızda sitenize online kurslar eklemek gibi bir niyetiniz varsa başlangıçtan itibaren biri LMS eklentisiyle yola çıkmak mantıklı olabilir.
  7. Geliştiriciler için API erişimi ve içeriği sitenizin herhangi bir yerinde kısıtlamanızı sağlayan hızlı kısa kodlar veya butonlar da dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir